|

Semt değiştirip arama yapmış

TSK'daki kripto FETÖ'cülerle ankesörlü telefonlardan irtibat kuran mahrem imamların deşifre olmamak için aldıkları tedbirler pes dedirtti. Baz bilgisi bırakmamak için cep telefonlarını kapattıkları, diğer askerleri aynı telefondan aramamak için otobüsle semt değiştirdikleri anlaşıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2018 Salı
Güncelleme: 02:52 - 22/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Mahrem imamların deşifre olmamak için aldıkları tedbirler pes dedirtti.
Mahrem imamların deşifre olmamak için aldıkları tedbirler pes dedirtti.

TSK'daki kripto FETÖ'cüleri ortaya çıkaran ankesörlü-kontörlü telefonlardan irtibat sağlayan örgüt üyelerinin tespit edilmemek için geliştirdikleri yöntemler deşifre edildi. FETÖ'nün söz konusu tedbirleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca mahrem imam Hüsamettin Erdamar hakkında hazırlanan iddianameye girdi. Mete kod adlı mahrem imamın beyanlarıyla kapatılan Turgut Özal Üniversitesi'nin eski Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü olan şüpheli Hüsamettin Erdamar tespit edildi.

ERDAMAR DEŞİFRE OLDU

Mete kod adlı mahrem imamın Erdamar'ı deşifre eden ifadesi şöyle: “Benim bağlı olduğum 'müdür' pozisyonundaki kişi, artık müdür yardımcısı olarak görev yapacağımı, bana bağlı öğretmenler olacağını söyledi. Hüsamettin Erdamar da bana bağlı öğretmen olarak görevliydi. Altında birkaç öğrenciden oluşan grupları vardı.”

YÖNTEMLER ÇÖZÜLDÜ

Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylan tarafından düzenlenen iddianamedeki bilgilere göre, mahrem imamlar, FETÖ üyesi askerleri ararken mümkün olduğunca kamera ve MOBESE'den uzak ankesörlü-kontörlü telefonları kullanıyor. Baz eşleştirmesi için de tedbir alan mahrem imamların ayrıca baz bilgisi bırakmamak için arama yaparken cep telefonunu kapattığı tespit edildi. Mahrem imamların sorumluluğunda bulunan askerleri aynı ankesör-kontörlü telefondan ardışık olarak aramamak için yöntem geliştirdikleri belirlendi. Buna göre de mahrem imam her bir örgüt üyesi askeri mümkün olduğunca farklı telefonlardan arıyor. Hatta bazı mahrem imamların otobüsle semt değiştirerek aramaları başka bir telefondan yaptıkları anlaşıldı.

İfadesinde, "Pişmanlık duyacağım bir şeyim yok, etkin pişmanlıktan yararlanmayı kabul etmiyorum" diyen mahrem imam Hüsamettin Erdamar suçlamaları da inkar etti. Tedbir amacıyla geliştirdikleri yöntem sorulan Erdamar, "İlk defa duyduğum bir şey" dedi.

  • Eşi de soru hırsızı
  • İddianamede, şüpheli Hüsamettin Erdamar'ın FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve bu nedenle hala Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildiği belirtildi. Örgütün tepe yönetiminde yer alan Rıdvan Akovalı, Tuncay Delibaş, İrfan Yılmaz ve Cemil Koca ile çok sayıda telefon irtibatları tespit edilen Erdamar'ın, eşi N.Erdamar'ın da FETÖ'nün en büyük soru hırsızlığı yapılan 2010 KPSS soruşturmasında 'şüpheli' olduğuna dikkat çekildi.
#FETÖ
#Ankesörlü
6 yıl önce