|

Soma'ya Şehitlik Anıtı

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce Soma'daki maden şehitliğinin girişine yapılması planlanan "Şehitlik Anıtı" için, madenci aileleriyle görüşüldü.

Yeni Şafak
17:45 - 9/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:47 - 9/07/2015 Perşembe
AA

Manisa Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinatörlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıda, yapılacak madenci anıtının proje görselleri, şehit ailelerinin içlerinden seçtiği 5 temsilciyle paylaşıldı. Madenci ailelerinin görüşlerini aktarmasının ardından anıt için çalışmaların başlayacağı belirtildi.



Madenci anıtı ile ilgili hazırlanan projenin şehit aileleri temsilcileri tarafından olumlu karşılandığını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, projenin kısa zamanda yapımının gerçekleşeceğini ve şehitliğin girişine anıtın yerleştirileceğini söyledi.



Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce Soma Mezarlığı'nda defnedilen 39 madencinin kabri ile başka yerlerde defnedilen 262 madenci için siyah mermer kullanılarak yapılan, üzerinde Türk bayrağı ve madenci feneri motifi yer alan anıt mezar taşlarından oluşan şehitlik, facianın yıl dönümü 13 Mayıs 2015'te açılmıştı.



#Manisa Büyükşehir Belediyesi
#Soma
#Şehitlik Anıtı
9 yıl önce