|

Bakan Soylu: Biz intikam alınacak adamlarız ülkeyi terörün vesayeti altına almak istediler izin vermedik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in kendisi hakkındaki iddialarına ilişkin, "Biz intikam alınacak adamlarız, ülkeyi terörün vesayeti altına almak istediler müsaade etmedik. Hiçbir şey gizli kalmaz kalmayacaktır. Ekşi yemedim karnım ağrımıyor." açıklamasını yaptı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Rize ziyaretinde gördüğü tepkiye de değinen Soylu, "Burada provokasyona açık adım atıldığı ortada. Hayatımdaki en zor günlerden birini yaşadım. Bir şey olur mu, olmaz mı diye" şeklinde konuştu.

18:04 - 27/05/2021 Perşembe
Güncelleme: 21:43 - 27/05/2021 Perşembe
Diğer
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM'de düzenlenen "Kadına Karşı Şiddeti Araştırma Komisyonu"nda konuştu.

Bakan Soylu, 27 Mayıs darbesi ile ilgili,
“Bugün 27 Mayıs Türkiye’de yalan ve iftiralar üzerinden başbakan asıldı bakanlar asıldı. 27 Mayıs süreci günceldir”
ifadelerini kullandı.

"Ekşi yemedim karnım ağrımıyor. Biz intikam alınacak adamlarız"

Bakan Soylu, Bataklık operasyonuna ve organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in iddialarına ilişkin,
"Kim yolsuzluk ve hırsızlık yapıyorsa Allah belasını versin. Hiçbir şey gizli kalmaz kalmayacaktır. Ekşi yemedim karnım ağrımıyor. Biz intikam alınacak adamlarız. Bu ülkeyi terörün vesayeti altına almak istediler müsaade etmedik. Kimin ayağına bastığımızı biliyoruz, organize suçlarla ilgili"
dedi.

"Hayatımdaki en zor günlerden birini yaşadım"

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in Rize ziyaretinde yaşanan olaylara değinen Soylu,
"Türkiye'de herkesin, her yere gitme hakkı vardır ve hiçbir siyasetçi 'Ben şuraya niçin gidemiyorum?' diye bir endişe ortaya koymamıştır. Tam tersi Doğu ve Güneydoğu'ya, Sivas'ın ötesine dönem dönem geçmeyenler, bugün çok rahat bir şekilde Türkiye'nin her tarafında kendi siyasal propagandasını yapma hakkını elde etmiştir."
dedi.

Akşener'in, Rize'ye defalarca gittiğini, defalarca da gidebileceğini vurgulayan Soylu, o gün, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın, Güvenlik Acil Durum Merkezi'nde 24 saat canlı kameralar karşısında nöbette olduğunu bildirdi.

Aynı gün kendisinin de Rize Valisi Kemal Çeber ile birçok kez telefonla görüştüğünü aktaran Soylu,
"Valiyle, bir şey olacak mı diye, belki de 50 sefer görüştüm. Toplumsal bir olay. Allah korusun, Karadeniz insanının da her iki tarafın da kendine ait hassasiyetleri var. İnanın, hayatımdaki en zor günlerden birini yaşadım, acaba bir şey olur mu, olmaz mı diye. Burası böyle olmamalıydı. Burada provokasyona açık bir adım atıldığı apaçık ortada.
" ifadelerini kullandı.
#Süleyman Soylu
#Sedat Peker
#Meral Akşener
#İYİ Parti
#Rize
#İkizdere
#Bataklık operasyonu
#İçişleri Bakanı
3 yıl önce