Menü

Geri

EDİSYON   :

TRTRENENARARFRFRRURUURUR
25

Bildirimler

Yeni Parti’ye geçecek mi? İnan Güney tarafını seçti

13:23, 22/09/2026, Salı
Yeni Şafak
Güney, parti bünyesinde kalacağını resmen duyurdu.

İBB davası kapsamında 11 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Yeni Parti'ye katılmayacağını ve siyasi yol haritasını CHP olarak belirlediğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Genel Merkez'de ziyaret eden Güney, parti çatısı altındaki mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini ilan etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) davası sürecinde 11 ay boyunca cezaevinde kalan ve tahliyesinin ardından siyasi pozisyonu kamuoyunda merak konusu olan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, tartışmalara son noktayı koydu.

Yeni Parti'ye geçeceği yönündeki iddiaları boşa çıkaran Güney, Ankara'ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret etti ve parti bünyesinde kalacağını resmen duyurdu.

Ziyaretin ardından CHP resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada,
"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, görevi boyunca halkçı belediyeciliğin eşsiz örneklerini sergileyen, tüm zorlu süreçlere rağmen Hak’tan ve halktan yana mücadelesinden vazgeçmeyen, atadan dededen partili, 33 yıllık CHP üyesi, 49 yıllık Beyoğlu’nun evladı Beyoğlu Belediye Başkanımız İnan Güney’i Genel Merkezimizde kabul etti. Baba ocağımız öz evlatlarıyla her zaman güçlü"
ifadelerine yer verildi.

CHP Genel Merkezi'nin paylaşımını sosyal medya hesabı üzerinden alıntılayan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ise kararını,
"Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na nazik kabulleri için teşekkür ediyorum. 33 yıldır emek vermekten onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partimizin çatısı altında, Beyoğlu’na ve halkımıza aynı inanç ve kararlılıkla hizmet etmeye devam edeceğim"
sözleriyle kamuoyuna aktardı.


Yorumlar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

10 saniye sonra yönlendirileceksiniz...

10 saniye sonra yönlendirileceksiniz...