|

Yeni Şafak şehidini andı: Cambaz’ı unutmayacağız

15 Temmuz gecesi Çengelköy’de cuntacı hainler tarafından şehit edilen Yeni Şafak muhabiri Mustafa Cambaz’ı kabri başında dualarla andık. Albayrak CEO’su Prof. Dr. Ömer Bolat, hem kardeşimizin hem diğer şehitlerin hatırasına sahip çıkacaklarını söyledi. Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu da, Cambaz için, “Şehit olduğu güne kadar vatanseverliğine ve dini değerlere hassasiyetine bizatihi tanıklık etmiş, dostluk yapmış birisi olarak, ona bu şehadetin çok yakıştığını söyleyebilirim” dedi.

Aybike Eroğlu
00:00 - 15/07/2021 Perşembe
Güncelleme: 02:38 - 15/07/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Mustafa Cambaz
Mustafa Cambaz
15 Temmuz gecesi cuntacı hainler tarafından Çengelköy’de şehit edilen Yeni Şafak Gazetesi Fotomuhabiri Mustafa Cambaz, kabri başında dualarla anıldı. Emirgan Camii müezzini Aziz Hardal’ın Kur’an-ı Kerim okuduğu anma programında,
Albayrak Holding CEO’su Prof. Dr. Ömer Bolat, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, Piri Medya Genel Müdürü Abdullah Hanönü, Albayrak Grubu İnsan Kaynakları Müdürü Hüseyin Yavuztürk, Yeni Şafak Gazetesi Yazı işleri Müdürleri İdris Saruhan, Fatma Demircioğlu, Mustafa Kahraman, Tvnet Genel Müdür Yardımcısı Serhat İbrahimoğlu ile Yeni Şafak ve Tvnet çalışanları katıldı.


MÜCADELEYİ UNUTMA

  • Darbe girişimini Çengelköy’de durdurmak isterken, kurşunlara hedef olan Mustafa Cambaz’ın anma töreninde söz alan Albayrak CEO’su Prof. Dr. Ömer Bolat,
    “Bu sene her zamankinden daha kalabalık bir şekilde rahmetli Mustafa Cambaz’ı ve tüm şehitlerimizi anmak üzere biraraya geldik. Hem kardeşimizin ve şehitlerimizin hatırasına sahip çıkmak hem de halkımızın milli iradeyi savunmak adına destansı bir şekilde hain darbecilere karşı elde ettiği zaferin yıldönümünde 15 Temmuz’u bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmayı amaçlıyoruz. Bu vesiyleyle Cenab-ı Allah’tan bize bu vatan topraklarını emanet eden tüm şehitlerimize gani gani rahmet niyaz ediyoruz. Gazilerimizden Allah razı olsun”
    dedi.

ZAFERE GÖLGE DÜŞÜREMEYECEKSİNİZ

Şehitlerin aziz hatırasınının sonsuza kadar yaşatılacağını kaydeden Bolat, şöyle devam etti: “Bizler yaşadığımız müddetçe,bizden sonraki nesiller de bayrağı devralarak aziz vatanımızı Allah yolunda korumak hususunda ölünceye kadar kararlılık göstereceğiz.
15 Temmuz ruhunu hiçbir zaman unutturmayacağız. Maalesef aradan geçen 5 yılın sonunda 15 Temmuz’a, o büyük destansı hürriyet zaferine gölge düşürmeye çalışan siyasileri ve bir kısım mahfilleri esefle görüyoruz. Hiçbir zaman halkımızın gücü ve iradesi karşısında başarılı olamayacaklar.
Yiğit şehitlerimiz boş yere hayatlarını feda etmediler. Allah’ın izniyle onların bize emanet ettiği bu vatan topraklarını her zaman savunmaya devam edeceğiz.”

HEM HÜZÜN HEM GURUR

  • 15 Temmuz darbe ve girişiminin üzerinden 5 yıl geçtiğini ifade eden Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu ise, “Hem hüzünle anıyoruz, hem de 5 yıl önceki direnişin zaferini kutluyoruz. O gece herkes sokaklara dökülerek büyük mücadele verdi. Çalışma arkadaşımız Mustafa Cambaz da o gece sokaklarda direnerek şehabet mertebesine ulaştı” dedi. Likoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Mustafa Cambaz gazeteciliğe benim de içinde bulunduğum istihbarat servisinde başlamıştı.
    O dönemden, şehit olduğu güne kadar vatanseverliği ve dini değerlere hassasiyetine bizatihi tanıklık etmiş, dostluk yapmış birisi olarak, ona bu şehadetin çok yakıştığını söyleyebilirim. Böyle bir arkadaşla omuz omuza çalışmış olmak gurur vericiydi.
    Ama ne yazık ki 5 yıl önce hain darbeciler arkadaşımızı aramızdan aldılar. Kıyamet gününde Allah’ın onu Peygamber Efendimiz’e, bizleri de onlara komşu olmayı nasip etmesini diliyoruz.”
#​Yeni Şafak
#Mustafa Cambaz
#Şehit
#15 Temmuz
#Albayrak
3 yıl önce