|

İstihâre Namazı ve Duası

18:51 - 26/04/2024 Cuma
Güncelleme: 19:28 - 6/05/2024 Pazartesi

İstihare namazı iki rekattır. Birinci rekatında 'Kafirun' suresi, ikinci rekatında 'İhlas' suresi okunur.

Duası, aşağıdaki rivayette geçtiği şekildedir. Duadan önce Allah'a hamd edilir ve Peygamber Efendimiz (sav)'e salavat getirilir.

Cabir bin Abdullah (ra)'dan şöyle rivayet edilmiştir:

"Resulullah (sav) bütün işlerimizde istihare duasını bize Kur'andan bir sure öğretir gibi talim buyururdu.

Derdi ki: 'Sizden biriniz bir iş yapmak istediğinde, nafile olarak iki rekat namaz kılsın. Sonra şöyle dua etsin ve ardından hacetini (Rabbi­ne) arz etsin.'

Yâ İlâhî! Doğrusu ben, senin ilminle, hayırlı olanı seçmeyi senden diler, kud­retinle senden güç kuvvet ister ve yüce fazlından talep ederim. Çünkü şübhesiz senin gücün (her şeye) yeter, benim gücüm yetmez"

Hem sen (her şeyi) bilirsin, ben bilemem. Çünkü gizlilikleri hakkıyla bilen sensin.

Yâ İlâhî! Eğer bu iş, benim hakkımda ve dinim ve maişetim ve işimin akıbeti hakkında, hem işimin hemen veya daha sonra olması hakkında hayırlı ise ki, sen onu bilmektesin, onu bana mukadder kıl ve onu bana kolaylaştır. Sonra onu hakkımda bereketli eyle.

Eğer bu iş, benim hakkımda ve dinim ve maîşetim ve işimin akıbeti hakkında, hem işimin hemen veya daha sonra olması hakkında hayırlı değil ise ki, sen onu bilmektesin, onu benden, beni de ondan uzaklaştır. Hayır nerede ise bana onu takdir eyle. Sonra beni ondan hoşnut eyle!

#Belirli Namazlarla Alakalaı Duâlar
#Duâ
#Namaz
11 gün önce