|

Karabağlar Seçim Sonuçları 2024 - Karabağlar Belediye Başkanı Kim Oldu? Kim Kazandı? Karabağlar AK Parti CHP İYİ Parti Oy Oranı

Karabağlar yerel seçim sonuçları, 31 Mart seçimleri nedeniyle bir hayli merak konusu. İzmir’in ilçelerinden biri olan Karabağlar’da belediyeyi kim kazandı, Karabağlar belediye başkanı kim oldu? Karabağlar hangi partide? soruları 370.142 seçmenin olduğu ilçe sakinleri tarafından 2024 yerel seçim nedeniyle sorgulanmakta. İşte İzmir Karabağlar yerel seçim sonuçlarına ilişkin detaylar.

12:55 - 31/03/2024 الأحد
Güncelleme: 10:52 - 26/03/2024 الثلاثاء
Yeni Şafak
Karabağlar yerel seçim sonuçları 2024
Karabağlar yerel seçim sonuçları 2024
Yerel seçim sonuçlarında İzmir Karabağlar Belediyesini hangi parti kazandı ve Karabağlar Belediye başkanı kim oldu? sorusu bu ilçede oturanlarca merak konusu. 370.142 seçmen sayısının olduğu Karabağlar
, Karabağlar belediyesini kim kazandı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri nedeniyle araştırılıyor. İşte Karabağlar yerel seçim sonuçları haberi.

KARABAĞLAR YEREL SEÇİM SONUÇLARI 31 MRT 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Karabağlar 2024 seçim sonuçları, partilerin ve adayların oy oranları ile 2024 yerel seçiminde Karabağlar belediyesini kim kazandı? sorusun cevabı netlik kazanmış olacak.


KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI - 31 MART 2024

  • Mehmet Sadık Tunç AK Parti
  • Emine Helil İnay Kınay CHP
  • Gökhan Uzun İYİ Parti
  • Ozan Hasan Yıldırım DEM
  • Mümin Baştürk SP

YEREL SEÇİM 2024 İZMİR İLÇE SONUÇLARI YENİŞAFAK SEÇİM SAYFASI ÜZERİNDEN ANLIK ANLIK ÖĞRENİN

Vatandaşlar, Ankara seçim sonuçları 2024 ne oldu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kim, hangi aday kazandı? soruların cevabı YKS’nın seçim yasaklarını kaldırır kaldırmaz 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarını Yenişafak seçim sayfamızdan anlık olarak öğrenmiş olacak.

KARABAĞLAR BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

Karabağlar seçim sonuçlarına göre 2019’da yapılan yerel seçimlerde CHP’nin adayı Muhittin Selvitopu %54 oy oranı ile Karabağlar belediye başkanı seçilmişti.

KARABAĞLAR’DA HANGİ PARTİ YÜZDE KAÇ OY ALDI?

2019 yerel seçim sonuçlarına göre Karabağlar’da partilerin aldıkları oy oranları şu şekilde:

CHP %54

AK Parti %42,6

SP %1,6

İzmir Karabağlar ilçesinin tarihi, coğrafi ve mahalleleri

İzmir'in en kalabalık ilçelerinden biri olan Karabağlar, şehir merkezine yakınlığı ve gelişmiş altyapısıyla dikkat çekmektedir. İzmir'in en eski yerleşim yerlerinden biri olan Karabağlar, tarihi açıdan da önem taşımaktadır.

Tarihçe

Karabağlar ilçesi, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bölgenin en eski yerleşimleri Lidyalılar tarafından kurulmuştur. Daha sonra Pers İmparatorluğu, Büyük İskender, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu gibi birçok devletin egemenliği altına girmiştir.

Coğrafya

Karabağlar ilçesi, İzmir'in batısında yer almaktadır. Kuzeyde Konak ve Buca, batıda Menderes, güneyde Güzelbahçe ve Çiğli, doğuda ise Bayraklı ilçeleriyle sınır komşusudur. İlçe sınırları içerisinde kıyı şeridi yer almaktadır ve İzmir Körfezi'ne kıyısı bulunmaktadır. İlçenin yüzölçümü 112,31 km²'dir.

Mahalleler

Karabağlar ilçesi 44 mahalleden oluşmaktadır. İlçenin en kalabalık mahalleleri arasında Halkapınar, Şirinyer, Basmane, Gaziemir, Yeşilyurt ve Bostanlı yer almaktadır.

#Karabağlar seçim sonuçları
#Karabağlar yerel seçim seçim sonucu
#Karabağlar seçim sonuçları 2024
#Karabağlar oy oranı
#Karabağlar oy sonuçları
1 شهر قبل