|

Ağrı'yı kim kazandı? Mehmet Salih Aydın mı Hazal Aras mı kazandı? Ağrı seçim sonuçları canlı oy oranları

Ağrı belediyesi için yarışan Mehmet Salih Aydın ve Hazal Aras seçim sonuçları tüm Türkiye tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. 77.437 seçmenin olduğu Ağrı’da oy verme saatinin başlamasıyla birlikte vatadaşlar sandığa akın etti. Oy verme saatinin sona ermesiyle birlikte oy sayımları başladı. Kesin olmayan sandık sonuçlarına göre 2024 Ağrı seçimi Mehmet Salih Aydın ve Hazal Aras arasında geçmesi bekleniyor. Sandıkların açılmasıyla birlikte Ağrı seçim sonuçları canlı olarak anlık veriler ile Yenişafak’ta yer almakta. İşte seçim sonuçları adayların oy oranları.

14:11 - 31/03/2024 الأحد
Güncelleme: 10:19 - 29/03/2024 الجمعة
Yeni Şafak
Ağrı Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Ağrı Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Ağrı seçim sonuçları merak ediliyor. Ağrı’da seçim yarışında resmi olmayan sonuçlara göre kimin kazandığı YSK’nın seçim yasaklarını kaldırmasıyla birlikte netleşiyor. 2024 Ağrı
ile yarış kentte en büyük favori olarak gösterilen AK Parti Ağrı adayı Mehmet Salih Aydın ile DEM adayı Hazal Aras arasında geçiyor. Ağrı ilçe ilçe seçim sonuçlarında son dakika haberleri, canlı seçim sonuçları Yenişafak’ta takip ediliyor. 31 Mart 2024 Ağrı seçim sonuçlarında son durum...

Mehmet Salih Aydın mı Hazal Aras mı kazandı?

31 Mart Ağrı yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Mehmet Salih Aydın ve Hazal Aras’ın Ağrı’da aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden Mehmet Salih Aydın ve Hazal Aras 2024 seçim sonuçlarına göre oy sayıları, oy oranları, açılan sandık oranı, toplam seçmen sayısı, katılım oranı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları netlik kazanacak.

Mehmet Salih Aydın - Hazal Aras yüzde kaç oy aldı?

Yerel seçimlerde Ağrı Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti adayı Mehmet Salih Aydın ve DEM adayı Hazal Aras aldıkları oy oranları, açılan sandık sonuçlarına göre belli olmakta.

Mehmet Salih Aydın kimdir?

1977 yılında Ağrı merkezde dünyaya gelen Mehmet Salih Aydın, ilk, orta ve lise eğitimini burada, lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı.

Uzun süre serbest avukatlık yapan Aydın, 2018-2022 yılları arasında Ağrı Baro Başkanlığını yaptı. Aydın, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Hazal Aras kimdir?

1975 yılında Ağrı'da dünyaya gelen Hazal Aras, ilk, orta ve lise eğitiminin ardından İnönü Üniversitesi İktisat İdari Bilimler Fakültesi Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümlerinden mezun oldu.

31 Mart 2014 yerel seçimlerinde DBP'den Ağrı Diyadin Belediye Başkanı seçildikten sonra yerine görevlendirme yapıldı. Aras, bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

Ağrı Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

  1. Demokratik Sol Parti Ayda Nur Gül - (Ağrı)
  2. Büyük Birlik Partisi Ayhan Keskin - (Ağrı)
  3. Demokrasi ve Atılım Partisi Ayten Erat - (Ağrı)
  4. Zafer Partisi Beycan Tanırğan - (Ağrı)
  5. Cumhuriyet Halk Partisi Erkan Bulut - (Ağrı)
  6. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Hazal Aras - (Ağrı)
  7. Türkiye Komünist Hareketi Jinda Daş - (Ağrı)
  8. Adalet ve Kalkınma Partisi Mehmet Salih Aydın - (Ağrı)
  9. Hak ve Özgürlükler Partisi Mehmet Şirin Timur - (Ağrı)
  10. Yeniden Refah Partisi Mehmetşafi Erim - (Ağrı)
  11. İYİ Parti Metin Aydemir - (Ağrı)
  12. Hür Dava Partisi Muhammet Arif Yılmaz - (Ağrı)
  13. Gelecek Partisi Murat Gök - (Ağrı)
  14. Millet Partisi Nuri Kaya - (Ağrı)
  15. Bağımsız Adaylar Özcan Gök - (Ağrı)
  16. Bağımsız Türkiye Partisi Şahin Bozdoğan - (Ağrı)
  17. Türkiye Komünist Partisi Sedat Şahbal - (Ağrı)

Ağrı hakkında genel bilgiler

Ağrı, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Ağrı ilinin merkezi olan şehir. Ayrıca tarihte birden fazla isim değişikliği yaşamıştır. Karakilise, Ararat, Karaköse ve son olarak Ağrı Dağı'ndan esinlenilerek Ağrı ismi verilmiştir. Bu şehrin rakımı 1.632 m'dir.

Ağrı Ovası'nın kuzeyinde kurulmuştur. Çok soğuk bir iklimi olup ormanlık alanı azdır. Halkın büyük çoğunluğu tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. 15 Nisan "İşgalden Kurtuluş Günü" olarak kutlanır. Milli Mücadele’nin ardından kent adı Karaköse adıyla değiştirilmiştir. 1946 yılında ise adı Ağrı yapılmıştır.

#Ağrı seçim sonuçları
#Ağrı seçim seçim sonucu
#Ağrı seçim sonuçları 2024
#Ağrı oy oranı
#Ağrı yerel seçim sonucu
1 شهر قبل