|

Menderes yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024: Menderes belediye başkanı kim oldu? AK Parti, CHP, İYİ Parti oy oranları...

Menderes yerel seçim sonucu, Menderes ilçesine ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları 31 Mart seçimleri nedeniyle bir hayli merak konusu. İzmir’in ilçelerinden biri olan Menderes’te belediyeyi kim kazandı, Menderes belediye başkanı kim oldu? Menderes hangi partide? soruları 83.952 seçmenin olduğu ilçe sakinleri tarafından 2024 yerel seçim nedeniyle sorgulanmakta. İşte İzmir Menderes yerel seçim sonuçlarına ilişkin detaylar.

13:35 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 11:46 - 26/03/2024 Salı
Yeni Şafak
Menderes yerel seçim sonuçları 2024
Menderes yerel seçim sonuçları 2024
Yerel seçim sonuçlarında İzmir Menderes Belediyesini hangi parti kazandı ve Menderes Belediye başkanı kim oldu? sorusu bu ilçede oturanlarca merak konusu. 83.952 seçmen sayısının olduğu Menderes yerel seçim sonuçları, Menderes belediyesini kim kazandı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri nedeniyle araştırılıyor. İşte Menderes ilçesine ait kesin
ve parti oy oranları.

MENDERES YEREL SEÇİM SONUÇLARI 31 MRT 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Menderes 2024 seçim sonuçları, partilerin ve adayların oy oranları ile 2024 yerel seçiminde Menderes belediyesini kim kazandı? sorusun cevabı netlik kazanmış olacak.


MENDERES BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI - 31 MART 2024

  • Sinan Akdeniz AK Parti
  • İlkay Çiçek CHP
  • Ergun Özgün İYİ Parti
  • Hande Aydoğdu DEM
  • Ahmet Alkan SP

YEREL SEÇİM 2024 İZMİR İLÇE SONUÇLARI YENİŞAFAK SEÇİM SAYFASI ÜZERİNDEN ANLIK ANLIK ÖĞRENİN

Vatandaşlar, Ankara seçim sonuçları 2024 ne oldu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kim, hangi aday kazandı? soruların cevabı YKS’nın seçim yasaklarını kaldırır kaldırmaz 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarını Yenişafak seçim sayfamızdan anlık olarak öğrenmiş olacak.

MENDERES BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

Menderes seçim sonuçlarına göre 2019’da yapılan yerel seçimlerde CHP’nin adayı Mustafa Kayalar %55,7 oy oranı ile Menderes belediye başkanı seçilmişti.

MENDERESTE HANGİ PARTİ YÜZDE KAÇ OY ALDI?

2019 yerel seçim sonuçlarına göre Menderes’te partilerin aldıkları oy oranları şu şekilde:

CHP %55,7

AK Parti %42,9

SP % 0,6

İzmir Menderes ilçesinin tarihi, coğrafi, mahalleleri hakkında genel bilgiler

İzmir'in güneybatısında yer alan Menderes ilçesi, 1984 yılında Buca ilçesinden ayrılarak ilçe statüsü kazanmıştır. İlçenin tarihi, antik dönemlere kadar uzanmaktadır. İlk yerleşimcileri, M.Ö. 3000 yıllarında bölgede yaşamış Lidyalılar olmuştur. İlçe, Lidyalılardan sonra Persler, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Menderes ilçesi, İzmir'in batısında yer almaktadır. İlçenin yüzölçümü 620 km²'dir ve deniz kıyısında yer alır. İlçe, genellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir bölgedir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı da bu ilçede yer almaktadır.

Menderes ilçesi, 36 mahalleden oluşmaktadır. Bu mahalleler şu şekildedir: Akçaköy, Altınyurt, Aşağıköy, Bayındır Mahallesi, Beyler, Büyükçiğli, Çaltı, Çamköy, Çaybaşı, Çiçekli, Değirmenli, Doğançay, Doğanlar, Gümüldür, İlyaslar, Kuyucak, Küçükçiğli, Maltepe, Menderes Merkez, Pancar, Sancaklı, Selçukkıran, Serinyol, Şirinkuyu, Uzundere, Yamanlar, Yeniköy, Yeşilova, Yeşilyurt, Yılanlı, Yusuflu, Zeytinköy, Zeytinşakran, Zeytintabak.

#Menderes seçim sonuçları
#Menderes yerel seçim seçim sonucu
#Menderes seçim sonuçları 2024
#Menderes oy oranı
#Konak oy sonuçları
1 ay önce