|

Narlıdere Seçim Sonuçları 2024 - Narlıdere Belediye Başkanı Kim Oldu? Seçimi Kim Kazandı?

Narlıdere yerel seçim sonucu, Narlıdere ilçesine ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları 31 Mart seçimleri nedeniyle bir hayli merak konusu. İzmir’in ilçelerinden biri olan Narlıdere’de belediyeyi kim kazandı, Narlıdere belediye başkanı kim oldu? Narlıdere hangi partide? soruları 49.813 seçmenin olduğu ilçe sakinleri tarafından 2024 yerel seçim nedeniyle sorgulanmakta. İşte İzmir Narlıdere yerel seçim sonuçlarına ilişkin detaylar.

13:45 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 12:01 - 26/03/2024 Salı
Yeni Şafak
Narlıdere yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024
Narlıdere yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024
Yerel seçim sonuçlarında İzmir Narlıdere Belediyesini hangi parti kazandı ve Narlıdere Belediye başkanı kim oldu? sorusu bu ilçede oturanlarca merak konusu. 49.813 seçmen sayısının olduğu Narlıdere yerel seçim sonuçları, Narlıdere belediyesini kim kazandı? 31 Mart 2024
leri nedeniyle araştırılıyor. İşte Narlıdere ilçesine ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları.

NARLIDERE YEREL SEÇİM SONUÇLARI 31 MRT 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Nallıdere
, partilerin ve adayların oy oranları ile 2024 yerel seçiminde Nallıdere belediyesini kim kazandı? sorusun cevabı netlik kazanmış olacak.

NARLIDERE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI - 31 MART 2024

  • Murat Sarman AK Parti
  • Erman Uzun CHP
  • Feza Genişoğlu İYİ Parti
  • Hasan Dikici DEM
  • Serhat Afşar SP

YEREL SEÇİM 2024 İZMİR İLÇE SONUÇLARI YENİŞAFAK SEÇİM SAYFASI ÜZERİNDEN ANLIK ANLIK ÖĞRENİN

Vatandaşlar, Ankara seçim sonuçları 2024 ne oldu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kim, hangi aday kazandı? soruların cevabı YKS’nın seçim yasaklarını kaldırır kaldırmaz 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarını Yenişafak seçim sayfamızdan anlık olarak öğrenmiş olacak.

NARLIDERE BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

Narlıdere seçim sonuçlarına göre 2019’da yapılan yerel seçimlerde CHP’nin adayı Ali Engin %79,4 oy oranı ile Narlıdere belediye başkanı seçilmişti.

NARLIDERE’DE HANGİ PARTİ YÜZDE KAÇ OY ALDI?

2019 yerel seçim sonuçlarına göre Narlıdere’de partilerin aldıkları oy oranları şu şekilde:

CHP %79,4

MHP %16

TKP % 1,6

SP % 1

ERMAN UZUN KİMDİR?

10 Aralık 1991, İzmir doğumlu olan Erman Uzun, sırası ile Narlıdere 12 Eylül İlköğretim Okulu, Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Aktif bir üniversite öğrenciliği geçiren Erman Uzun İletişim Çalışmaları Topluluğu ve Haber Atölyesi Topluluğu gibi iletişim alanında faaliyetler gösteren öğrenci toplulukların kurucuları arasında yer almıştır. Üniversite yaşamının ardından Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılan Erman Uzun, ilçe kongre delegelikleri, iki dönem Narlıdere Gençlik Kolları Yöneticiliği görevlerinde bulunmuş, 2019 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde Belediye Meclis Üyeliği görevini üstlenmiştir.

Meclis Üyeliği sürecince Encümen Üyeliği, İmar Komisyonu Üyeliği, Plan Bütçe Komisyonu Üyeliği ve Denetim Komisyonu Başkanlığı görevini yerine getirmiş, dört yıl boyunca Belediye Meclisi’nde Grup Sözcüsü olarak görev almıştır.

MURAT SARMAN KİMDİR?

15 Aralık 1984 tarihinde Elazığ’da dünyaya gelen Murat Sarman, öğrenim hayatını Elazığ Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Fakültesinde tamamladı. İnşaat Bölümünden 2005 yılında mezun olan Sarman, ileri derecede İngilizce eğitimi almak için bir süre yurt dışında yaşadı. Yurt dışında mimarlık eğitimi alan, 20 yıldır Narlıdere’de yaşamakta ve Tınaztepe sağlık grubu yöneticilik görevini yürütmekte.

İzmir Narlıdere ilçesinin tarihi, coğrafi, mahalleleri hakkında güncel bilgiler

İzmir ilinin güneyinde yer alan Narlıdere, İzmir'in en güzel ilçelerinden biridir. İlçenin tarihi, antik çağlara kadar uzanmaktadır. Narlıdere, tarihte Troia Savaşları'nın yapıldığı bölge olması sebebiyle önemli bir yerleşim yeri olarak kabul edilmiştir. İlçenin ismi, Narlıdere olarak bilinirken, daha önceleri Nif şeklinde telaffuz edilirdi. İlçenin adı, Osmanlı İmparatorluğu döneminde değiştirilmiştir.

Narlıdere, İzmir'in güneydoğusunda yer almaktadır. Ege Denizi kıyısında bulunan ilçe, İzmir'in doğal güzellikleri bakımından en zengin ilçelerinden biridir. İzmir'in diğer ilçelerine göre daha sakin ve doğayla iç içe bir yerleşim yeri olarak öne çıkar. İlçenin yüzölçümü yaklaşık olarak 70 km²'dir.

Narlıdere'nin toplamda 21 mahallesi bulunmaktadır. Bu mahalleler şunlardır: Ata, Balçova, Bayraklı, Çağrıbey, Çamtepe, Çiftlikköy, Gaziemir, Güzelbahçe, İnkılap, İstiklal, Kavacık, Kızılcaköy, Mithatpaşa, Narlı, Özdere, Sancaktepe, Seyrek, Şirinyer, Tahtalı, Yamanlar ve Yeşildere.

Narlıdere, doğal güzellikleri, temiz havası, yemyeşil ormanları ve harika manzaraları ile ünlüdür. İlçe sakinleri genellikle turizm ve tarım sektörleri ile uğraşmaktadır. Narlıdere aynı zamanda İzmir'in önemli turistik mekanlarından biridir. İlçe sınırları içerisinde bulunan Özdere plajları, Karagöl, Ulupınar ve Narlıdere Şelalesi gibi doğal güzellikler, her yıl birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir.


#Narlıdere seçim sonuçları
#Narlıdere yerel seçim seçim sonucu
#Narlıdere seçim sonuçları 2024
#Narlıdere oy oranı
#Narlıdere oy sonuçları
1 ay önce