|

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri Ödemiş Seçim Sonuçları

Ödemiş yerel seçim sonucu, Ödemiş ilçesine ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları 31 Mart seçimleri nedeniyle bir hayli merak konusu. İzmir’in ilçelerinden biri olan Ödemiş’te belediyeyi kim kazandı, Ödemiş belediye başkanı kim oldu? Ödemiş hangi partide? soruları 104.644 seçmenin olduğu ilçe sakinleri tarafından 2024 yerel seçim nedeniyle sorgulanmakta. İşte İzmir Ödemiş yerel seçim sonuçlarına ilişkin detaylar.

13:55 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 12:29 - 26/03/2024 Salı
Yeni Şafak
Ödemiş yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024
Ödemiş yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024
Yerel seçim sonuçlarında İzmir Ödemiş Belediyesini hangi parti kazandı ve Ödemiş Belediye başkanı kim oldu? sorusu bu ilçede oturanlarca merak konusu. 104.644 seçmen sayısının olduğu Ödemiş yerel seçim sonuçları, Ödemiş belediyesini kim kazandı? 31 Mart 2024
leri nedeniyle araştırılıyor. İşte Ödemiş ilçesine ait kesin
ve parti oy oranları.

ÖDEMİŞ YEREL SEÇİM SONUÇLARI 31 MRT 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Ödemiş 2024 seçim sonuçları, partilerin ve adayların oy oranları ile 2024 yerel seçiminde Ödemiş belediyesini kim kazandı? sorusun cevabı netlik kazanmış olacak.


ÖDEMİŞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI - 31 MART 2024

  • Ali Hadim AK Parti
  • Mustafa Turan CHP
  • Güven Kılıç İYİ Parti
  • Mehmet Nezir Kabak DEM
  • Mustafa Yorucu SP

YEREL SEÇİM 2024 İZMİR İLÇE SONUÇLARI YENİŞAFAK SEÇİM SAYFASI ÜZERİNDEN ANLIK ANLIK ÖĞRENİN

Vatandaşlar, Ankara seçim sonuçları 2024 ne oldu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kim, hangi aday kazandı? soruların cevabı YKS’nın seçim yasaklarını kaldırır kaldırmaz 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarını Yenişafak seçim sayfamızdan anlık olarak öğrenmiş olacak.

ÖDEMİŞ BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

Ödemiş seçim sonuçlarına göre 2019’da yapılan yerel seçimlerde CHP’nin adayı Mehmet Eriş %52,9 oy oranı ile Ödemiş belediye başkanı seçilmişti.

ÖDEMİŞ’TE HANGİ PARTİ YÜZDE KAÇ OY ALDI?

2019 yerel seçim sonuçlarına göre Ödemiş’te partilerin aldıkları oy oranları şu şekilde:

CHP %52,9

AK Parti %44,6

DP % 1,1

SP % 0,6

MUSTAFA TURAN KİMDİR?

Mustafa Turan, 2 Kasım 1975 tarihinde Ödemiş-Konaklı’da dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli eğitimini Konaklı’da, lise eğitimini Ovakent’te tamamladı. Konaklı’da tarım ve hayvancılık ile uğraşmanın yanı sıra 1993-1998 yılları arası Adagüme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde çalıştı.

1998-1999 yıllarında vatani görevini yerine getirdikten sonra sebze komisyonculuğu ile uğraştı. Ayrıca uzun zaman Ödemiş Konaklıspor’da futbol oynadı ve yönetici olarak görev aldı. 2005 yılından itibaren Adagüme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yönetim kurulunda görev aldı. 2011 yılından bu yana Adagüme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yönetim kurulu başkanlığını sürdürmekte.

Daha önce Konaklı Belde Belediyesi Meclis Üyeliği, 2019-2023 yılları arası Ödemiş Belediye Meclisi üyeliği ve Ödemiş Belediye Başkanvekilliği görevlerinde bulundu.

2023 yılında CHP Ödemiş İlçe Başkanı olarak görev yaptı. 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde partisi ilçesinde sandıktan ilk sırada çıkarken o da seçimler sonrası İlçe Başkanı olarak partisini ilçe kongresi sürecine taşıdı. 2019-2023 yılları arasında Ödemişspor Kulübü ikinci başkanlığı görevini yerine getirdi.

ALİ HADİM KİMDİR?

11 Temmuz 1965 tarihinde İzmir'in Ödemiş ilçesinde doğdu. Sırasıyla İnönü İlkokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi Tesviye Bölümü'nden mezun oldu.

Okul yıllarında başlayan tarım ve hayvancılık mesleğini sonraki yıllarda geliştirerek devam ettirdi. Bunun dışında 2. ve 3. ligde profesyonel futbol oynadı.

AK Parti'nin kurulmasıyla birlikte yönetim kurulu üyesi olarak siyasete adım atan Hadim, 2003 yılında Teşkilat Başkanlığı görevine getirildi.

2007 yılında yapılan kongreyle AK Parti Ödemiş İlçe Başkanlığı görevine seçildi, bu görevi 2014 yılına kadar sürdürdü. Ziraat ve hayvancılığına devam eden Ali Hadim, evli ve iki çocuk babasıdır.

İzmir Ödemiş ilçesinin tarihi, coğrafi, mahalleleri genel bilgiler

İzmir'in doğusunda yer alan Ödemiş, tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir ilçedir. Ödemiş, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve zengin bir kültürel mirasa sahip olmuştur. Ayrıca ilçe, Ege bölgesindeki tarım ürünleri üretiminde önemli bir yer tutmaktadır.

Tarihçe:

Ödemiş'in tarihi MÖ 3000'lere kadar uzanmaktadır. İlk yerleşimcilerin Lidyalılar olduğu ve daha sonra Persler, Helenler, Romalılar ve Bizanslılar tarafından fethedildiği bilinmektedir. 14. yüzyılda Türk egemenliğine geçen Ödemiş, Osmanlı döneminde önemli bir ticaret merkezi haline geldi. Kurtuluş Savaşı döneminde İzmir'e yapılan cephanelik sevkiyatının bir kısmı da Ödemiş'ten yapılmıştır.

Coğrafya:

Ödemiş, İzmir'in doğusunda yer almaktadır. İlçenin batısında Selçuk, kuzeyinde Tire ve Bayındır, doğusunda Kemalpaşa, güneyinde ise Manisa ve Torbalı ilçeleri bulunmaktadır. İlçe, Akdağ ve Yamanlar Dağları arasında yer almaktadır. Yüzölçümü 1.675 km² olan Ödemiş'in rakımı 115 metre ile 2.369 metre arasında değişmektedir.

Mahalleler:

Akalan, Akçay, Alanköy, Alataş, Altınova, Armağanlı, Ayaklı, Aydemir, Aydınlar, Bağarası, Baharlar, Barutlu, Beşpınar, Büyükköy, Büyükoturak, Camiatik, Çamlık, Çapak, Çaybaşı, Çerikler, Çınarköy, Çukurkuyu, Dağköy, Dağteke, Değirmendere, Demircili, Derince, Doğanlar, Doğruyol, Elmauşağı, Erikli, Eskiköy, Geçkinler, Gökçeli, Gölcük, Gölcükler, Gölyaka, Güldürücü, Güneşli, Gürgenli, Güzelyurt, Hamzalı, Hatundere, Kavacık, Kıroba, Kocaköy, Köseler, Küçükköy, Kumkuyu, Örtülü, Özbek, Sancaklı, Saraylar, Sekiköy, Selvilik, Serçeler, Tahtacı, Taşpınar, Taytanlı, Topaktaş, Uzundere, Yalıköy, Yapağılı, Yatağan, Yayakent, Yazıbaşı, Yeniçiftlik, Yeşilova ve Yoğunpınar.

#Ödemiş seçim sonuçları
#Ödemiş yerel seçim seçim sonucu
#Ödemiş seçim sonuçları 2024
#Ödemiş oy oranı
#Ödemiş oy sonuçları
1 ay önce