|

Seçim günü düğün yapılır mı

Seçimlerin 24 Haziran’a çekilmesi ile seçim yasakları da yeniden gündeme geldi. Seçim kararından önce düğün tarihini 24 Haziran olarak belirleyenler ya da 24 Haziran’da düğün yapmak isteyenlerin meraklı sorularına Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven cevap verdi. Güven, seçim günü düğün yapılır mı sorusuna cevap verdi.

Yeni Şafak
13:37 - 24/04/2018 Salı
Güncelleme: 13:40 - 24/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, seçim günü nikah kıyılır mı açıkladı.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, seçim günü nikah kıyılır mı açıkladı.

Seçim günü düğün yapacak vatandaşlar, YSK'nın konuyla ilgili kararını araştırmaya başladı. Normal şartlar altında oy verme günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi eğlence mekânlarının kapalı olması gerektiğini seçimlerden önce açıklayan YSK, seçim günü düğün olur mu sorusuna da cevap verdi. Peki, YSK'nın mevzuatlarına göre seçim günü düğün olur mu? İşte, YSK'dan seçim günü düğün kararı hakkında detaylı bilgiler.

Seçim günü düğün yapılır mı?

Seçim gününde düğün yapacakların durumuna ilişkin soru üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, sandıkların açılması beklendikten sonra alkolsüz şekilde düğün yapılabileceğini bildirdi.

Güven, geçen seçimlerde sandıklar açıldıktan sonra saat 18.00 itibarıyla düğünlere izin verdiklerini, kurulun bu seçimde de bir değerlendirme yapacağını, belirlenecek saatten sonra sınırlama olmadan düğünlerin yapılabileceğini kaydetti.

#seçim 2018
6 yıl önce