|

Enes Erkan yine finalde

Almanya''da başlayan 22. Dünya Karate Şampiyonası''nda +84 kilodaki sporcumuz finale yükseldi. 2012'nin şampiyonu Erkan, ikinci altın madalyası için Cumartesi günü tatemiye çıkacak

.
00:00 - 6/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:37 - 6/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Enes Erkan yine finalde
Enes Erkan yine finalde

Dünya 22. Büyükler Karate Şampiyonası, Almanya''nın Bremen kentinde başladı. Organizasyonun ilk gününde tatamiye çıkan son Dünya Şampiyonu Enes Erkan, +84 kiloda finale yükseldi. 2012'de Paris''te düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası''nda zirveye çıkan, son 2 yılın Avrupa şampiyonu Enes Erkan, Bremen''de ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra 2. turda Estonyalı, 3. turda Arnavut rakiplerini yenerek grup finaline yükseldi. Grup finalinde Hollandalı Moreno Sheppard'ı, yarı finalde ise Fernandez Vizuete'yi yenen milli karatecimiz, finale yükselmeyi başardı. Enes, üst üste ikinci kez Dünya Şampiyonu olabilmek için Cumartesi günü İranlı Sajad Ganjzadeh karşısına çıkacak.

KATACILAR ELENDİ

Şampiyonada katacılar ise elenmekten kurtulamadı. Büyükler Avrupa üçüncüsü Mehmet Yakan ve bayanlar katada Avrupa üçüncüsü Dilara Bozan elendi. Şampiyonada bugün erkek-kadın takım kata ile bireysel kumite müsabakaları yapılacak.


9 yıl önce