|

Judoda Türk finali

Judoda olimpiyata katılacak sporcuları belirleyen dünya sıralamasına önemli puanlar veren prestijli müsabaka serisi Grand Prix'nin Zagreb durağında, kadınlar 48 kiloda final iki milli sporcumuzu buluşturacak. Sıkletinde dünyanın en iyileri arasında gösterilen Dilara Lokmanhekim ve Ebru Şahin, Zagreb'te bu akşam saat 18.00'de altın madalya için karşı karşıya gelecek.

Yeni Şafak
16:39 - 1/05/2015 Cuma
Güncelleme: 13:42 - 1/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Judoda bu yaz Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılacak olimpiyata katılacak sporcuları belirleyen dünya sıralamasına kritik puanlar veren Grand Prix müsabakaları, bu hafta sonu Hırvatistan'ın Zagreb kentinde yapılıyor. Zagreb'teki turnuvanın ilk gününde Türkiye'ye bir altın ve bir gümüş madalya gelecek.



48 kiloda sayısız başarıya imza atan iki milli yıldız, Dilara Lokmanhekim ve Ebru Şahin, Zagreb'te tüm rakiplerini devirip, finalde birbirine rakip oldu.



Avrupa üçüncüsü 23 yaşındaki Ebru Şahin, Zagreb'te sırasıyla Sırp Milica Nikolic, Brezilyalı Nathalia Brigida ve Rus Irina Dolgova'yı geçerek adını finale yazdırdı.


Ana tablonun diğer yarısında mücadele eden Gençler Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi 21 yaşındaki Dilara Lokmanhekim ise Zagreb'te sırasıyla Portekizli Leandra Freitas, Rus Kristina Rumyantseva, Gine-Bissaulu Taciana Lima ve İtalyan Valentina Moscatt'ı geçerek finale ulaştı.



Sinan Sandal bronz için mücadele edecek

İki milli sporcumuzu buluşturacak final maçı bu akşam saat 18.00'de başlayacak final seansında yapılacak ve madalyalar sahibini bulacak. Türkiye, böylece organizasyona bir altın ve bir gümüş madalya ile başlayacak.



Öte yandan Zagreb'te erkekler 66 kiloda da Sinan Sandal bronz madalya maçına çıkacak. Sinan, üçüncülük maçında Britanyalı Nathon Burns ise karşılaşacak.


#judo
#ebru şahin
#dilara lokmanhekim
9 yıl önce