|

Shevchenko veda ediyor

Kariyerinde Milan ve Chelsea gibi dev ekiplerin bulunduğu Ukraynalı yıldız Andriy Shevchenko, Euro 2012'den sonra milli formaya veda edeceğini açıkladı

00:00 - 21/06/2012 Perşembe
Güncelleme: 02:27 - 21/06/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Shevchenko veda ediyor
Shevchenko veda ediyor

Ukrayna'nın, Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan elenmesiyle, bir efsane de milli takıma veda etti. Andriy Shevchenko, bundan böyle milli takım forması giymeyeceğini açıkladı. Ukrayna'nın, Sovyetler Birliği'nden ayrılmasından bu yana yetiştirdiği en büyük golcü Shevchenko, İngiltere ile oynanan maçta, son kez resmi bir maçta milli takım formasını giydi. 111 kez giydiği milli forma ile 48 gol atan 35 yaşındaki forvet, turnuvadaki ilk maçında, İsveç'e karşı 2 gol atarak kalitesini göstermişti. Kariyerinin en parlak günlerini, Serie A ekiplerinden Milan'da geçiren Shevchenko, 2004'te yılın futbolcusu seçilmişti. Milan'ın ardından Chelsea'ye transfer olan yıldız oyuncu, başarısız ada macerası sonrası, kendisini futbol dünyasına armağan eden Dinamo Kiev'e geri dönmüştü.

VAN BOMMEL DE MİLLİ TAKIM'I BIRAKTI

EURO 2012'de bir veda haberi de Hollanda Milli Takımı'ndan geldi. 35 yaşındaki yıldız oyuncu Van Bommel, 'İhtiyaç olunca seve seve oynarım ama şimdilik yerimi genç yeteneklere bırakıyorum' sözleriyle Milli Takım'ı bıraktığını açıkladı.




12 yıl önce