|

Torbalı yerel seçim sonuçları 2024: Torbalı Belediyesini kim kazandı?

Torbalı yerel seçim sonucu, Torbalı ilçesine ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları 31 Mart seçimleri nedeniyle bir hayli merak konusu. İzmir’in ilçelerinden biri olan Torbalı’da belediyeyi kim kazandı, Torbalı belediye başkanı kim oldu? Torbalı hangi partide? soruları 156.538 seçmenin olduğu ilçe sakinleri tarafından 2024 yerel seçim nedeniyle sorgulanmakta. İşte İzmir Torbalı yerel seçim sonuçlarına ilişkin detaylar.

16:55 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 09:39 - 29/03/2024 Cuma
Yeni Şafak
Torbalı yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024
Torbalı yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024
Yerel seçim sonuçlarında İzmir Torbalı Belediyesini hangi parti kazandı ve Torbalı Belediye başkanı kim oldu? sorusu bu ilçede oturanlarca merak konusu. 156.538 seçmen sayısının olduğu Torbalı
, Torbalı belediyesini kim kazandı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri nedeniyle araştırılıyor. İşte Torbalı ilçesine ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları.

TORBAL YEREL SEÇİM SONUÇLARI 31 MRT 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Torbalı 2024 seçim sonuçları, partilerin ve adayların oy oranları ile 2024 yerel seçiminde Torbalı belediyesini kim kazandı? sorusun cevabı netlik kazanmış olacak.


TORBAL BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI - 31 MART 2024

  • Özgür Erman Çağlar AK Parti
  • Övünç Demir CHP
  • Melih Terzioğlu İYİ Parti
  • Adem Aydın DEM
  • Caner Dirlik SP

YEREL SEÇİM 2024 İZMİR İLÇE SONUÇLARI YENİŞAFAK SEÇİM SAYFASI ÜZERİNDEN ANLIK ANLIK ÖĞRENİN

Vatandaşlar, Ankara seçim sonuçları 2024 ne oldu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kim, hangi aday kazandı? soruların cevabı YKS’nın seçim yasaklarını kaldırır kaldırmaz 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarını Yenişafak seçim sayfamızdan anlık olarak öğrenmiş olacak.

TORBAL BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

Torbalı seçim sonuçlarına göre 2019’da yapılan yerel seçimlerde İYİ Parti’nin adayı Ramazan İsmail Uygur %52,5 oy oranı ile Torbalı belediye başkanı seçilmişti.

TORBAL’DA HANGİ PARTİ YÜZDE KAÇ OY ALDI?

2019 yerel seçim sonuçlarına göre Torbalı’da partilerin aldıkları oy oranları şu şekilde:

CHP %52,5

AK Parti %45,2

SP % 0,9

DSP % 0,6

Özgür Erman Çağlar kimdir?

1977 yılında Torbalı’da doğdu. İlkokulu Torbalı Cengiz Topel İlkokulu’nda, ortaokul ve lise öğrenimini ise Torbalı Lisesi’nde tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Lisans eğitimini tamamlayarak, Torbalı’da serbest avukatlığa başladı.

Genç yaşımdan itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerinde görev aldı. 1999 yılında Torbalıspor’da Yönetim Kurulu Üyeliği görevine başladı. Akabinde ise 2006 yılında Torbalıspor Külüp Başkanlığı vazifesine seçildi. Evliyim ve bir çocuk babasıdır.

Övünç Demir kimdir?

29 Ocak 2024 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Türkiye yerel seçimleri için İzmir Torbalı’dan Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Övünç Demir, koç Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi mezunudur.

İzmir Torbalı ilçesinin tarihi, coğrafi, mahalleleri hakkında genel bilgiler

İzmir'in güneyinde yer alan Torbalı ilçesi, tarihi, coğrafi ve kültürel açıdan zengin bir geçmişe sahiptir. Antik dönemlerden itibaren birçok medeniyetin izlerini taşıyan Torbalı, tarım ve sanayi açısından da önemli bir bölgedir. İşte Torbalı ilçesi hakkında daha detaylı bilgiler.

Tarihçe:

Torbalı'nın tarihi, antik çağlara kadar uzanmaktadır. Bölgede yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda, Lidyalılar, Persler, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar gibi birçok medeniyetin Torbalı'da yerleşim yeri olarak kullandığı ortaya çıkmıştır. Torbalı adı ise, Türklerin bölgeye yerleşmesiyle birlikte kullanılmaya başlanmıştır. İlçenin adının nereden geldiği konusunda farklı rivayetler bulunmaktadır. Bazıları, bölgedeki toprakların torbalara benzediğini düşünerek bu adın verildiğini söylerken, bazıları da Torbalı'nın Selçuklu döneminde bir posta istasyonu olduğunu ve bu istasyonda postaların torbalara konulduğunu ifade etmektedir.

Coğrafya:

Torbalı, İzmir'in güneyinde yer almaktadır. Yüzölçümü 755 km² olan ilçenin kuzeyinde İzmir, doğusunda Bayındır, batısında Selçuk ve Menderes, güneyinde ise Aydın il sınırları bulunmaktadır. Torbalı'nın genellikle ovalık bir yapısı vardır. Ilıca, Pancarlı, Akçay, Atatürk, Ahmetli, Bozköy, Özbey, Dikili ve Tepeköy gibi semtleri bulunmaktadır. İlçede, Büyük Menderes Nehri ve Küçük Menderes Nehri gibi önemli su kaynakları bulunmaktadır.

Mahalleler:

Torbalı ilçesi, toplam 58 mahalleden oluşmaktadır. Bu mahalleler şu şekildedir: Ahmetli, Akçapınar, Akçay, Akgedik, Alhan, Arslanlar, Atatürk, Aşağıpınarbaşı, Başköy, Beydere, Boğaziçi, Bozköy, Çamtepe, Çapak, Çaybaşı, Çayır, Çiğdem, Dikili, Dikilitaş, Dumlupınar, Ertuğrul, Gazi, Gülbahçe, Gümüşpınar, Hacıhaliller, Hacılar, Hasköy, Hatundere, Ilıca, İsabeyli, Kabakça, Karakuyu, Karşıyaka, Kayışköy, Kıbrıs, Köşkerler, Kozpınar, Küçükoturak, Menderes, Mustafakemalpaşa, Özbey, Özeyemişçiler, Pınarlı, Sabuncubeli, Sarnıç, Selçuk, Sığırcı, Sırıklı, Sütçüler, Tepeköy, Turan, Uzunkuyu, Yeşiltepe ve Yılmazlar.

#Torbalı seçim sonuçları
#Torbalı yerel seçim seçim sonucu
#Torbalı seçim sonuçları 2024
#Torbalı oy oranı
#Torbalı oy sonuçları
1 ay önce