|

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom Gizliden Arama Nasıl Yapılır?

Gizliden arama yapmak, mobil GSM operatörlerinin kullanıcılarına sunduğu hizmetlerden biridir. Özellikle numarasını karşı tarafın bilmesini istemeyen kullanıcıların, arama sırasında sıklıkla tercih ettiği bir hizmettir. Çünkü gizliden arama alan kişinin telefon ekranında isim ya da numara yerine "özel numara arıyor" bildirimi yer alır.

iLAN
00:24 - 4/10/2017 الأربعاء
Güncelleme: 11:30 - 23/10/2019 الأربعاء
Diğer
Gizliden Arama Nasıl Yapılır
Gizliden Arama Nasıl Yapılır
Turkcell Gizliden Arama

Faturalı ve faturasız olmak üzere milyonlarca kullanıcısı olan Turkcell'de günün her saatinde gizliden arama yapmak mümkündür. Bu özelliği kullanmak isteyen Turkcell aboneleri için birçok seçenek vardır. Bu seçenekler hattın kullanıldığı telefona göre değişiklik gösterse de pratikte oldukça benzerdir. Cihaz farklılığı gözetmeksizin her Turkcell abonesi tarafından rahatlıkla kullanılabilen bir kod ile de gizliden arama yapılabiliyor.

yapmak için cihaz üzerinden işlem yapılabilir. Bu işlem sonrası yapılacak olan tüm aramalarda gizliden arama yapılmaktadır. Gizlilik ayarını değiştirmek için tekrar aynı yerden işlem yapmak gerekiyor. Turkcell gizliden arama yapmak için cihazın arama ayarları bölümüne girilir. Burada "numaramı gizle" sekmesi aktif hale getirilir. Böylece yapılan tüm aramalar karşı tarafta "özel numara" olarak gözükecektir.

Turkcell gizliden arama yapmak için bir diğer yöntem de kod ile yapılan aramadır. Bu işlem o an aranacak numara için geçerli olmaktadır. Dolayısıyla gizliden arama yapılacak her sefer için kod tekrar kullanılmalıdır. Turkcell operatörü kullanıcısının gizliden arama yapabilmesi için numaranın başına #31# kodu yazılmalıdır. Örnek vermek gerekirse #31#05... şeklinde yazılıp arama tuşuna basılmalıdır. Böylece karşı tarafa numara ya da isim bilgisi yerine "gizli numara arıyor" ya da "özel numara arıyor" bilgisi ulaşacaktır.

Vodafone Gizliden Arama

Vodafone kullanıcıları da tıpkı diğer operatör kullanıcıları gibi gizliden arama yapabilir. Vodafone gizliden arama yöntemleri de diğer operatörlerle benzerlik gösteriyor. Tek bir numara için gizliden arama yapmak isteyen Vodafone kullanıcılarının gizli arama kodunu numaranın başına yazmaları yeterli olacaktır. Bu işlem sadece ilgili arama için geçerli olmaktadır. Sonraki aramalarda karşı tarafa telefon numarası eksiksiz gidecektir. Bu yüzden tek bir arama için numara gizlenmek isteniyorsa #31# tuşlanıp ardından numara girilerek arama yapılmalıdır.

yapmak isteyenler için kalıcı bir yöntem de vardır. Bunun için abonenin kullandığı mobil cihazın özellikleri önem arz ediyor. Android ya da Iphone işletim sistemine sahip cihazlar için farklı yollardan gizlilik ayarı yapılıyor. Genel olarak bakmak gerekirse işlemin ana fikri aynıdır. Fakat cihazların işletim sistemine bağlı olarak farklı bölümlerden işlem yapılmaktadır. Yapılacak olan işlem ilk önce ayarlardan arama ayarlarına ulaşmaktır. Burada "arayan kimliği", "numara görünürlüğü" benzeri bölümler vardır. Buradan numara gizleme komutu verilir ve işlem tamamlanır. Bu onayla birlikte arama yapılan tüm kişilere numara bilgisi iletilmemektedir. Karşı taraf kesinlikle numarayı görmemektedir.
Türk Telekom Gizliden Arama

Kullanıcılarına gizliden arama hizmeti veren bir diğer operatör de çok sayıda kullanıcısı olan Türk Telekom'dur. Özellikle yaptığı avantajlı kampanyaları sayesinde her geçen gün kullanıcı sayısını artıran GSM operatörü, hizmet konusunda da abonelerinden tam not alıyor. Türk Telekom gizliden arama yapmak isteyen faturalı ya da faturasız kullanıcılarına eksiksiz hizmet veriyor. Numarasını karşı tarafın görmesini istemeyen Türk Telekom kullanıcıları da gizliden arama yapma hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Genel olarak kısa ve basit bir kaç adımla Türk Telekom aboneleri de gizliden arama yapabilmektedir.

Gizliden arama yapmak isteyen Türk Telekom aboneleri için iki farklı yöntem vardır. Bunlardan ilki ve en çok tercih edileni kod kullanarak yapılan aramadır. Türk Telekom abonesinin, numarasını görmesini istemediği kişileri ararken numaranın başına #31# kodunu yazmaları yeterlidir. Böylece arama yapılan numara, Türk Telekom kullanıcısının numarasını görmemektedir.

için bir diğer yöntem de arayan kimliğini gizlemedir. Telefon ayarlarından yapılan bu işlem sayesinde, cihazdan yapılacak tüm aramalar için numara gizlenmektedir. Arama ayarlarında yer alan arayan kimliği bölümü cihazdan cihaza farklılık göstermektedir. Bu yüzden arama ayarlarından numara gizleme anlamına gelen herhangi bir seçenek aktif hale getirilerek de gizliden arama yapılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken bir ayrıntı vardır. Telefon ayarlarından yapılan numara gizleme ayarı kalıcıdır. Verilen komut aynı yerden tekrar iptal edilmezse, yapılacak tüm aramalar gizliden olacaktır.
#operatör
#gsm
#iletişim
٪d سنوات قبل