13:37, 10/07/2025, Perşembe

İzmir’de işten çıkarılan işçilerin eylemi ikinci gününde

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) kaynaklı kriz derinleşiyor. Belediyeden çıkarılan işçilerin eylemi ikinci gününde de sürerken, sendika geri adım atılmayacağını açıkladı.

Geçmiş dönem TİS anlaşmasındaki zam maddesini sürdürülemez bulan Başkan Cemil Tugay’ın, Eylül ayında ödenecek enflasyon farkının iptalini istemesi üzerine sendika olumsuz yanıt verdi. Belediyenin bu gelişme sonrası bin 30 kişilik işten çıkarma süreci başlatmasıyla, şu ana kadar 360 işçinin işten çıkarıldığı belirtildi.

Belediye-İş 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay, “360 arkadaşımız ortada ne grev ne kriz yokken işsiz kaldı. Bu geri adımı atmayacağız” dedi. İşçiler, Egemenlik Binası önünde stant kurarak eylemlerine devam ediyor.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026