|

Giresun'da Kim Hangi Aday Kazandı? Giresun Belediye Başkanı Kim Oldu? Seçimi Aytekin Şenlikoğlu Mu Fuat Köse Mi Kazandı?

2024 Giresun Belediye Başkanlığı seçimi, Türkiye genelindeki yerel seçimlerin bir parçası olarak 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Bu seçimler, 87.432 seçmenin bulunduğu Giresun da dahil olmak üzere Türkiye'nin 81 ilindeki belediye başkanlıkları, belediye meclisi üyelikleri ve mahalle muhtarlıkları için yapıldı. Giresun 2024 seçim sonuçlarına göre Giresun için yarış, AK Parti adayı Aytekin Şenlikoğlu ile CHP adayı Fuat Köse arasında geçmesi bekleniyor. Peki Aytekin Şenlikoğlu mu, Fuat Köse mi kazandı oy oranı oy sayısı kaç? Kim önde? İşte canlı oy oranları: 2024 Giresun seçim sonuçları.

15:24 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 15:52 - 29/03/2024 Cuma
Yeni Şafak
Giresun Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Giresun Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Seçim sonuçları 2024 ile Giresun’u 5 yıl yönetecek belediye başkanı netleşiyor. AK Parti adayı Aytekin Şenlikoğlu ile CHP adayı Fuat Köse Giresun belediyesi için yarışıyor. Giresun
, Aytekin Şenlikoğlu, Fuat Köse oy sayısı, oy oranı, hangi aday önde? sorusu seçmenler tarafından merak konusu. Peki Giresun’da kim kazandı Aytekin Şenlikoğlu mu, Fuat Köse mi kazandı, aldıkları oy oranı oy sayısı kaç? Kim önde? İşte 2024 Giresun seçim sonuçları canlı oy oranları.

Aytekin Şenlikoğlu mu Fuat Köse mi kazandı?

31 Mart Giresun yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Aytekin Şenlikoğlu ve Fuat Köse’nin Giresun’da aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı Giresun belediyesi seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden Aytekin Şenlikoğlu ve Fuat Köse 2024 seçim sonuçlarına göre oy sayıları, oy oranları, açılan sandık oranı, toplam seçmen sayısı, katılım oranı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları netlik kazanacak.

Aytekin Şenlikoğlu - Fuat Köse yüzde kaç oy aldı?

Yerel seçimlerde Giresun Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti adayı Aytekin Şenlikoğlu ve CHP adayı Fuat Köse aldıkları oy oranları, açılan sandık sonuçlarına göre belli olmakta.

Aytekin Şenlikoğlu kimdir?

Giresun'da 1972 yılında doğan Aytekin Şenlikoğlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Avukatlık yapan Şenlikoğlu, AK Parti'de Giresun Merkez İlçe ve Giresun İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Giresun Belediye Başkanı seçilen Şenlikoğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Fuat Köse kimdir?

Giresun'da 1973 yılında doğan Fuat Köse, Erciyes Üniversitesi Yozgat Meslek Yüksekokulu Makine Bölümünden mezun oldu. 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Giresun Belediyesi Meclisi üyeliğine seçilen Köse, Türkiye Kadınlar 1. Ligi'nde mücadele eden Giresun Sanayispor Kulübü Başkanlığı görevini de sürdürüyor. Köse, evli ve iki çocuk babasıdır.

Giresun Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

  1. Millet Partisi Abdullah Abanoz - (Giresun)
  2. Büyük Birlik Partisi Abdullah Kısacık - (Giresun)
  3. Türkiye Komünist Partisi Anıl Çınar - (Giresun)
  4. Adalet ve Kalkınma Partisi Aytekin Şenlikoğlu - (Giresun)
  5. Zafer Partisi Bedrettin Özdemir - (Giresun)
  6. Türkiye Komünist Hareketi Efe Ahmet Aslan - (Giresun)
  7. Saadet Partisi Esra Bektaş - (Giresun)
  8. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Feride Kızgit - (Giresun)
  9. Cumhuriyet Halk Partisi Fuat Köse - (Giresun)
  10. Demokrasi ve Atılım Partisi Hacı Osman Uçar - (Giresun)
  11. İYİ Parti Harun Cici - (Giresun)
  12. Demokrat Parti İbrahim Ünye - (Giresun)
  13. Bağımsız Adaylar İnan Ünsal Unat - (Giresun)
  14. Demokratik Sol Parti Korel Karadağ - (Giresun)
  15. Yeniden Refah Partisi Mesut Aydın - (Giresun)
  16. Halkın Kurtuluş Partisi Nihat Güldemir - (Giresun)
  17. Hak ve Özgürlükler Partisi Nüsrettin Çetin - (Giresun)
  18. Hür Dava Partisi Rıdvan Ceylan - (Giresun)
  19. Bağımsız Türkiye Partisi Rüstem Derya Erzincan - (Giresun)
  20. Anavatan Partisi Semih Nefes - (Giresun)
  21. Memleket Partisi Suat Öndaş - (Giresun)

Oy Nasıl Kullanılır?

- Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin.

- Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi yanınızda bulundurun.

- Cep telefonuyla kabine girmeyin.

- Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın.

- Pusulalarınızı tek zarfa koyun.

- Oy kullandıktan sona imza atmayı unutmayın.

Oy Kullanacakların Dikkat Etmesi Gerekenler

- Seçim tarihi itibariyle 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir.

- Nerede oy kullanacağınızı, seçim dönemlerinde sandık seçmen listeleri kesinleştikten sonra www.ysk.gov.tr internet sayfamızın "Nerede Oy - Kullanacağım" bölümünden öğrenebilirsiniz.

- Nüfus müdürlüklerinden alınan geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabilir.

- Silâhaltında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşları (her ne sebeple olursa olsun, izinli bulunanlar da bu hükme tabidir), Askeri öğrenciler, Ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunanlar oy kullanamazlar.

Giresun hakkında genel bilgiler

Giresun, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan bir şehirdir. Tarihi, doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve ekonomik faaliyetleri ile dikkat çeker. İşte Giresun hakkında bazı temel bilgiler:

Coğrafya ve İklim

Giresun, Karadeniz'in doğu kesiminde yer alır ve genellikle ılıman bir iklimi vardır. Kıyı kesimleri ılık ve yağışlı iken, iç kesimlere doğru iklim daha soğuk ve karasal özellikler taşır. Dağlık alanlar ve yeşil doğasıyla bilinir. Giresun Dağları, ilin güneyinde yer alır ve coğrafi yapısını büyük ölçüde etkiler.

Ekonomi

Giresun ekonomisi, tarım, fındık üretimi, balıkçılık ve son yıllarda gelişmekte olan turizm sektörüne dayanır. Türkiye'nin en önemli fındık üretim merkezlerinden biridir. Ayrıca çay, mısır ve hayvancılık da önemli ekonomik faaliyetler arasındadır.

Tarih ve Kültür

Giresun, zengin bir tarih ve kültür mirasına sahiptir. Antik çağlardan itibaren birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. İlin adı, antik Yunan mitolojisinde "Amazonlar" olarak bilinen savaşçı kadınlarla bağlantılıdır. Giresun Kalesi, şehrin tarihi yapısını en iyi yansıtan yerlerden biridir.

Turizm

Doğal güzellikleri, plajları, yaylaları ve tarihi yerleri ile Giresun, yerli ve yabancı turistler için çekici bir noktadır. Karagöl, Kümbet ve Bektaş yaylaları, doğa tutkunları için popüler destinasyonlardır. Ayrıca, Giresun Adası, Türkiye'nin Karadeniz'de bulunan tek adası olma özelliğine sahiptir ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çeker.

Yemek Kültürü

Giresun mutfağı, Karadeniz mutfağının karakteristik özelliklerini taşır. Hamsi, mısır ekmeği, karalahana çorbası ve laz böreği, yöresel lezzetler arasında yer alır. Fındık, pek çok yemeğin ve tatlıların içinde kullanılan bir malzeme olarak öne çıkar. Giresun, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mirası ile keşfedilmeyi bekleyen zengin bir bölgedir.


#Giresun seçim sonuçları
#Giresun seçim seçim sonucu
#Giresun seçim sonuçları 2024
#Giresun oy oranı
#Giresun yerel seçim sonucu
1 ay önce