BIST 100 reel getiride zirvede
04:00, 11/08/2025, Pazartesi
Yeni Şafak

Arşiv.
BIST 100 endeksi, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, 17 ay sonra yeniden yüzde 8'in üzerinde reel getiri sağladı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, borsadaki toparlanma süreci reel getiri oranlarına da yansıdı. Haziranda 9 bin seviyelerinde işlem gören BIST 100 endeksi, geçen ay yükselişe geçti.
ALTIN VE FAİZİ SOLLADI
Endeks, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indirdiği temmuzda yeniden 10 bin seviyesini aştı, yakın zamanda da 11 bin düzeyini geride bıraktı. Borsadaki bu yükselişe paralel olarak geçen ay enflasyondaki gerileme de sürdü. Enflasyon, temmuzda yüzde 33,5 ile son 44 ayın en düşük seviyesine indi. BIST 100 endeksi, borsadaki yükseliş ve enflasyondaki düşüşle, mevduat faizi, altın ve dolar gibi diğer yatırım araçlarını geride bırakarak geçen ay en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Endeks, geçen ay yüzde 10,63 nominal getiri sağlarken, enflasyonu yüzde 8,4 oranında geride bıraktı. Böylece BIST 100 endeksi, 17 ay sonra yeniden yüzde 8'in üzerinde reel getirisiyle yatırımcısını sevindirdi.

Ekonomi
En ucuz elektrikli otomobil Türkiye'de satışta: Uygun fiyatıyla dikkat çekiyor

Ekonomi
Şubede saatlerce beklemeye son: ATM’lerin az bilinen hayat kurtaran işlevleri

Ekonomi
Kadın girişimciyi teşvik edecek hamle
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.