|

15 Temmuz'da 3 farklı polis portresi

Şehit olan Ufuk Baysan ve gazi olan Fatih Eryılmaz’ın sınıf arkadaşları Mithat Aynacı İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde Emniyet Müdürü üniformasıyla bindiği tanktan, Vatan Caddesi’nde askeri kıyafetle çıkartılarak gözaltına alındı...

Yeni Şafak
08:04 - 9/08/2016 Salı
Güncelleme: 05:07 - 9/08/2016 Salı
Diğer

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 3 farklı portre ortaya çıktı. 1988'de Ankara Polis Koleji'ne başlayan Ufuk Baysan, Fatih Eryılmaz ve Mithat Aynacı eğitimlerini Polis Akademisi'nde sürdürdü. 3 genç polis 1996 yılında komiser yardımcısı olarak göreve başladı. Yıllar içinde kariyer basamaklarını tırmanan Baysan, Eryılmaz ve Aynacı polis müdürü olmaya hak kazandı. 8 yıl aynı okulu, aynı yemekhaneyi, aynı yatakhaneyi paylaşan 3 isimden Ankara Özel Harekât Şube Müdürü olan Ufuk Baysan, 15 Temmuz darbe girişiminde Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nün bombalanması sırasında şehit oldu.



ÇATIŞMADA GAZİ OLDU

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz ise Emniyet Genel Müdürlüğü önünde, rütbeli bir subay tarafından vurularak yaralandı. Arkadaşları gibi 1996'da göreve başlayan Eryılmaz, Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde çalıştı. Habertürk'ten Müslim Sarıyar'ın haberine göre, emniyet amiri olduğunda FETÖ'cü polisler tarafından uyuşturucu kullanmak ve ticaretini yapmakla suçlanmıştı. Tüm suçlamalardan aklanan 2 çocuk babası Eryılmaz, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanıp okulunu başarıyla bitirdi.



Baysan ve Eryılmaz'ın sınıf arkadaşları Mithat Aynacı ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde Emniyet Müdürü üniformasıyla bindiği tanktan, Vatan Caddesi'nde askeri kıyafetle çıkartılarak gözaltına alındı. İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü görevindeyken 17-25 Aralık sonrası hakkında soruşturma açıldı ve açığa alındı. Mahkeme kararıyla tekrar göreve geldi. Ancak kendisine herhangi bir görev verilmemişti.


#15 Temmuz
#Darbe girişimi
#Polis
#Mithat Aynacı
#Ufuk Baysan
#Fatih Eryılmaz
#Ankara Özel Harekat Şube Müdürü
#Ankara Emniyet Müdürlüğü
#Vatan Caddesi
#İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü
#Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü
#Şehit
#Gazi
8 yıl önce