|

Edelman'ın yerine Ross Wilson geliyor

ABD Büyükelçisi Edelman'ın yerine eski Bakü Büyükelçisi Ross Wilson atanıyor. Wilson, haziran sonunda göreve başlayacak.

Yeni Şafak
00:00 - 28/05/2005 Cumartesi
Güncelleme: 14:19 - 12/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

ABD Büyükelçisi Eric Edelman'ın, ABD Savunma Bakanlığı'nda 3 numaralı koltuğa atanmasının ardından, yerine eski Bakü Büyükelçisi Ross Wilson'ın atanacağı öğrenildi.

Bush'un atama kararını bekleyen 50 yaşındaki diplomat Wilson'ın görevinin resmiyet kazanabilmesi için, ABD Senatosu'nun da onayı gerekiyor. Başbakan Erdoğan'ın Haziran ayı başında yapacağı ABD ziyareti sırasında görevini sürdürecek olan Edelman'ın, Haziran ayı sonunda Ankara'dan ayrılması bekleniyor.

Edelman, Beyaz Saray'da Erdoğan'ın yapacağı kritik görüşmenin yanısıra, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Genelkurmay İkinci Başkanı İlker Başbuğ'un da eşlik edeceği ziyaretin ardından Türkiye'ye dönecek. Yaz aylarında bir süre boş kalması beklenen Büyükelçilik koltuğunun yeni sahibi Wilson'un ağustos ayı sonunda yeni görevine başlaması bekleniyor.

ABD Büyükelçiliğinin iki numaralı ismi olan Müsteşar Robert Deutch'un yerine de, yine Bakü'den Nancy McEldowney'in geleceği öğrenildi. McEldowney'in yanısıra, Büyükelçiliğin 3 numaralı koltuğuna da Janice Weiner'in atanması belli oldu.

BAKÜ'DEN GELDİ
Dışişleri'ne 1979'da katılan Wilson, Çek Cumhuriyeti, Rusya ve Avustralya'da görev yaptı; bakanlığın Mısır ve Orta Asya ülkelerinden sorumlu birimlerinin başında yer aldı. Wilson, 2000-2003 arasında ABD'nin Bakü Büyükelçisi olarak görev yapmıştı. Evli ve iki çocuk babası Wilson'un, Rusça, Çekçe ve Arapça bildiği belirtiliyor.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce