|

Gözyaşlarıyla uğurladık

Bingöl’de ve Şırnak'ta PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 7 polis ile 1 asker dualarla son yolculuklarına uğurlandı. Gözyaşlarının sel olduğu törenlerde PKK’ya lanet yağdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:51 - 4/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bingöl'de terör örgütü PKK mensuplarınca yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen polis memurları ebediyete uğurlandı. Şehit olan polislerden Oğuz Sünbül (23) ve Osman Eray Kandemir (24) için Ankara Kocatepe Camii'nde düzenlenen törene, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı. 2 hafta önce baba olan şehit Kandemir ile şehit Sünbül'ün cenazeleri, kılınan namazın ardından Karşıyaka Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.



FERYATLARI YÜREK DAĞLADI


Şehit polislerden Abdullah Bıyık için memleketi Uşak'ta düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı. Şehidin eşi Ümmühan Bıyık ile 1 yaşındaki oğlu Mustafa Ali'nin feryatları yeri göğü inletti. Bıyık'ın naaşı, kılınan cenaze namazından sonra İslam Mahallesi Mezarlığı'nda defnedildi.


Şehit polislerden Hasan Koçer (24) için İstanbul-Eyüp Sultan Camii'ndeki cenaze töreninde de PKK'ya lanet yağdı. Törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Koçer'in cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.





YAVRUMU POLİS YAPACAĞIZ


Şehit polis memuru Bekir Deniz (23) için memleketi Kırşehir'de düzelenen törende baba Mustafa Deniz, evladının fotoğrafını öperek, “Allah'a emanet ol oğlum. Seni Allah'a yar ettik” dedi. Annesi Özay ile kardeşleri Bülent ve Sinem Deniz, Türk bayrağıyla örtülü tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesiköy mezarlığında defnedildi.



Hain saldırıda şehit olan polis memuru Duran Melemir'in (23) cenazesi de memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi. Törende anne Pakize Melemir, şehidin bir yaşındaki kızı Nazlım'ı kucağına alıp, “Evladı yetim kalan yavrumun anasıyım. Eğilmeyeceğiz karşılarında. İşte bu yavrumu polis yapacağız. Babasının kanını yerde koymayacak” diye haykırdı.



Trabzon'da şehide tekbirlerle veda




Şırnak'taki terör saldırısında ağır yaralanmasının ardından tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) şehit olan piyade er İsmail Çil'in cenazesi, memleketi Trabzon'un Arsin ilçesinde tekbirlerle toprağa verildi. Yalı Mahallesi'ndeki Ulu Cami'de düzenlenen törende 20 yaşındaki Çil'in babası Afan, annesi Emine, kardeşleri Tuğba, Feyza ve Sinan Çil, şehidin naaşı başında bir süre bekledi. Anne Çil, oğlunun tabutuna sarılarak öptü. İl Müftüsü Keramettin Demir'in kıldırdığı namazın ardından şehidin naaşı, Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracına taşındı. “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atan ve tekbir getiren binlerce vatandaş, cenaze nakil aracının geçiş güzergahında kortej oluşturdu. Şehit Çil'in naaşı, Örnekköy'deki aile mezarlığına defnedildi.







Şehit polis memuru Yunus Emre Doğan'ın cenazesi de Yozgat'ın Sorgun ilçesinde toprağa verildi. Belediye Meydanı'ndazki törende şehidin annesi Neriman ve babası Sami Doğan ile akrabaları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin kardeşi Denizli Komando Tugayında görevli uzman er Ömer Doğan, törene üniformasıyla katıldı. Şehidin kız kardeşi Zeynep, ağabeyinin tabutuna sarılarak, ''Benim ağabeyimi öldürmeye kimsenin gücü yetmedi. Benim ağabeyim ölmedi, şehit oldu'' diye ağıt yaktı.


#Şehit
#PKK
8 yıl önce