|

Gül Tarabya''da Alevileri dinledi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşen Alevi-Bektaşi Kültür Enstitüsü heyeti, 3 yıllık çalışmanın sonunda hazırlanan Aleviler hakkındaki raporu ve taleplerini Cumhurbaşkanı'na sundu

Oktay Yıldırım
00:00 - 27/08/2013 Tuesday
Güncelleme: 22:13 - 26/08/2013 Monday
Yeni Şafak
Gül Tarabya''da Alevileri dinledi
Gül Tarabya''da Alevileri dinledi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Alevi-Bektaşi Kültür Enstitüsü heyetini kabul etti.

Alevi-Bektaşi Kültür Enstitüsü Başkanı Gülizar Cengiz'in başkanlığındaki Alevi-Bektaşi Kültür Enstitüsü heyeti dün Tarabya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le bir araya geldi. Saat 15.00'te başlayan ve yaklaşık bir saat süren kabulün ardından basın mensuplarına açıklama yapan Alevi-Bektaşi Kültür Enstitüsü Başkanı Gülizar Cengiz, 3 yıldır üzerinde çalıştıkları bilimsel raporu Gül'e sunduklarını söyledi. Görüşmenin olumlu geçtiğini ve Enstitü Bilim Kurulunun detaylı bilgi sunumu yaptığını kaydeden Cengiz, 'Kendisi, konuyla ilgili gereğini yapacağını, görüşmenin olumlu olduğunu ifade etti' dedi.

MUHALEFETE DE VERDİLER

Alevi-Bektaşilerin sorunları ve çözümlerine ilişkin raporu tamamladıktan sonra, tüm partilerden yazılı başvuru yaparak randevu talep ettiklerini belirten Gülizar Cengiz, raporu şu ana kadar MHP, CHP ve BDP'ye sunduklarını, ancak henüz AK Parti'den yanıt almadıklarını söyledi. Cengiz, Kültür ve Turizm Bakanı'ndan raporla ilgili randevu talep ettiklerini, ancak bugüne kadar bir geri dönüş olmadığını kaydetti. Cengiz, talepler ve çözüm önerilerinin sıralandığını belirtti.


11 years ago