Hulki Cevizoğlu ABD'nin 'Türkiye'de iktidar değişikliği' planını anlattı: Muhalefet de 'Armut piş ağzıma düş' diye bekliyor

21:02, 14/06/2022, SalıG: Güncelleme: 21:44, 14/06/2022, Salı
Yeni Şafak
Hulki Cevizoğlu ABD'nin 'Türkiye'de iktidar değişikliği' planını anlattı: Muhalefet de 'Armut piş ağzıma düş' diye bekliyor
Hulki Cevizoğlu

Gazeteci Hulki Cevizoğlu, Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan diplomatik krizin ABD nedeniyle ayyuka çıktığını söyledi. Türkiye'nin 'NATO'nun en çok üvey evlat muamelesi gören' ülkesi olduğunu vurgulayan Cevizoğlu, "Bir, ABD çıkarsa; iki, Türkiye çıkarsa NATO diye bir şey kalmaz." diye konuştu. Yunanistan ile yaşanan gerilimin, Türkiye'de bir iktidar değişikliği yaşanması adına ABD tarafından desteklendiğini ifade eden Cevizoğlu, "Amaç 15 Temmuz'da yapamadıklarını şimdi yapmak. Muhalefetten birileri de armut piş ağzıma düş diye armut ağacının altında kuş yavrusu gibi bekliyor" dedi.

Yunanistan'ın Türkiye'yi hedef alan provokatif adımlarına ilişkin geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,
"Yunanistan’ı, tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz
" diyerek uyarmıştı. Gelişmeler sonrası iki ülke arasında tansiyon daha da yükselmişti.

Yunanistan ile yaşanan gerilime ilişkin CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Hulki Cevizoğlu, oldukça çarpıcı ifadeler kullandı.

"ABD'NİN AMACI TÜRKİYE'DE İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK"

ABD'nin Atine ile Ankara arasında bir gerilim çıkararak, Türkiye'de iktidar değişikliği yapmayı amaçladığını söyleyen Cevizoğlu,
"Amaç 15 Temmuz'da yapamadıklarını şimdi yapmak. Muhalefetten birileri armut piş ağzıma düş diye armut ağacının altında kuş yavrusu gibi bekliyor."
dedi.


"MUHALEFET DE ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ DİYE BEKLİYOR"

Cevizoğlu konuya ilişkin şunları söyledi:

"Amaçları Türkiye'nin başını kaldırmaması, 'Başını yukarıdan bastıracağız, dediğimizi yapsın' istiyorlar. NATO'nun içerisinde bir mobbing var Türkiye'ye karşı. Türkiye, 'Ben çıkıyorum derse' NATO mahvolur. NATO mu kalır? Türkiye'nin başka bir bloğa yaklaştığını düşünelim sizi kim koruyacak? Siz Türkiye'ye üvey evlat muamelesi yapsan da Türkiye'siz olamazsın. Türkiye'nin iki varlık nedeni var.
Bir ABD, onu kuran ABD çıkarsa dağılır. İkincisi Türkiye'nin NATO'nun çıkması halinde böyle bir şey kalmaz.
Peki neden sürekli Türkiye'yi taciz ediyorsunuz? Adalara tecavüz edip asker çıkarttınız, sözlü tacizlerde bulundunuz yıllarca? Peki bunu yapmalarının nedeni ne?
Kanaatim şu Türkiye'nin iç politikasına yönelik bir operasyon seziyorum ABD'nin bu tavrında. 15 Temmuz'da götüremediği iktidarı şimdi dışarıdan savaşa sokarak ya da senin başına şunları bunları getiririm diyerek baskı altına alarak içeride iktidar değişikliği ve içeride güvendiği bazı sözde muhalefet politikacıları olabilir.
İşgal eden ülke işgal ettiği ülkede yönetimi almamıştır, içeridekilerle iş birliği yaparak kendi adamlarını başa getirmiştir.
ABD'nin
böyle bir hedefi varsa Türkiye'de iktidarı değiştirme planı varsa içeriden birileriyle görüşmüştür bile. O içerideki de birileri armut piş ağzıma düş diye armut ağacının altında kuş yavrusu gibi bekliyor olabilirl
er."
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026