|

Nişantaşı’nda parkta oturan başörtülü kadınlara “Burada sizin gibileri istemiyoruz” tacizi ve yumruklu saldırı

Nişantaşı'nda bir parkta oturan akademisyen Neşe Nur Akkaya ve kız arkadaşına başörtülü oldukları için "Burada sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere. Gaziosmanpaşa’ya gidin" şeklinde nefret söylemlerinde bulunan Eray Ç. daha sonra yumruklu saldırıda bulundu. Genç kadın darp raporu alarak şikayetçi olurken, gözaltına alınan ve ifadesinde saldırıyı itiraf eden Eray Ç. serbest bırakıldı. Duruma sosyal medyadan isyan eden Neşe Nur Akkaya'nın kardeşi, "Bu şahıs elini kolunu sallayarak gezecek mi?" diyerek Eray Ç'nin tutuklanması için çağrıda bulundu.

Seren Som
11:50 - 8/06/2021 Salı
Güncelleme: 17:13 - 8/06/2021 Salı
Yeni Şafak
Neşe Nur Akkaya ve Eray Ç.
Neşe Nur Akkaya ve Eray Ç.

Alçak saldırı, dün Nişantaşı'ndaki Mıstık Parkı'nda yaşandı. İddiaya göre, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) öğretim görevlisi olan Neşe Nur Akkaya ve kız arkadaşı parkta oturup sohbet ederken, yine parkta arkadaşlarıyla oturan Eray Ç. isimli şahsın önce bakışları daha sonra ise 'başörtüleri nedeniyle' hakaret dolu sözlü tacizine maruz kaldı. Genç kızlar önce şahsa cevap vermedi ancak Eray Ç. tacizini uzaktan sürdürmekle yetinmedi.

"GAZİOSMANPAŞA'YA GİDİN"

Arkadaşlarının yanından kalkarak genç kızların yanına gelen Eray Ç. burada genç kızlara bağırmaya başladı.

Neye uğradığını şaşıran genç kızlar, şahsa kibarca cevap vermekle yetindi. Neşe Nur Akkaya,
"Rahatsız oluyorsan, sen gidip başka bir yerde oturabilirsin"
diyerek tepkisini dile getirdi.

ARD ARDA YUMRUK ATTI

Ancak Eray Ç. daha da öfkelendi. Sözlü saldırılarını fiziksel boyuta taşıdı ve bir anda elindeki termos bardakla Neşe Nur Akkaya'ya vurmaya başladı. Talihsiz genç kız aldığı ard arda yumruk darbeleri nedeniyle yere yığıldı ve baygınlık geçirdi. Duruma Akkaya'nın diğer arkadaşı da müdahale etmek istese de darbelerden o da nasibini aldı.

Neşe Nur Akkaya'nın yüzünde birden çok şişlik ve morartı oluştuğu, bir gözünün şişlikten dolayı kapandığı öğrenildi.

DARP RAPORU ALDI

Gözü dönmüş adamın saldırısına parktaki diğer vatandaşlar müdahale etti. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine hemen polis ekipleri sevk edildi. Hastaneye kaldırılan Neşe Nur Akkaya darp raporu alarak şahıstan şikayetçi oldu.

Akademisyen olan mağdure Neşe Nur Akkaya'nın bir hafta işe gidemeyeceği öğrenildi.

İFADESİNDE İTİRAF ETTİ

Olay yerinde gözaltına alınarak emniyete götürülen Eray Ç. ifadesinde Neşe Nur Akkaya'ya saldırdığını inkar etmedi. Hatta nefret söylerimde bulunduğunu da açıkça itiraf etti. Saldırganın arkadaşları ve olay yerindeki diğer görgü tanıkları da yumruklu saldırıya şahit olduklarını ifadelerinde beyan etti. Ancak Eray Ç. ifadesi alındıktan ve emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra serbest bırakıldı.

Eray Ç.

"BU FAŞİST TUTUKLANSIN!"

Alçak saldırıyı Neşe Nur Akkaya'nın kardeşi Akif Akkaya sosyal medya hesabı Twitter'dan duyurdu. "Olaydan kısaca bahsedeceğim" diyerek ablasının başına gelen alçak saldırıyı anlattı. Akif Akkaya
"Bu şahıs elini kolunu sallayarak gezecek mi?"
diyerek saldırganın serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Akkaya,
"Sadece başörtülü olduğu için ablama ve arkadaşına saldıran bu faşist düşünceli şahıs tutuklansın"
diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Kısa sürede hızla yayılan saldırı haberi sosyal medyada infial yarattı. Yüzlerce kişi
#ErayÇakınTutuklansın
ve
#SaldırganErayÇakın
hastagleri altında faşist saldırıya tepki gösterdi.


TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun,
"28 Şubat bitmedi. Sadece politik araçlarından mahrum kaldı. Zihniyet yerinde duruyor. Balçıklaşmış bir nefretle toplumu okumaya devam ediyor. Tutsak ettiği ruhları ise birer mankurta dönüştürüyor."



AK Parti MKYK Üyesi Eyüp Gökhan Özekin,
"Bir akademisyen Nişantaşı'nda başörtülü olduğu için darp ediliyor. Saldırgan da, arkadaşları da, şahitler de olan biteni kabul ediyor. İdeolojik şiddet tam tersi faillerce yapılsaydı Türkiye'nin tek gündemiydi."

BİR TEPKİ DE GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANINDAN

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da Twitter'dan paylaştığı mesajında
"Biz Gaziosmanpaşa'da yaşayan kadınların kıyafet ve yaşam şekillerine titizlikle saygı duyuyoruz. Bir kadına başörtülü olduğu için veya başka bir sebepten ötürü sözlü ve fiziksel şiddet uygulanması kabul edilemez"
diyerek sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

İLK SALDIRISI DEĞİL!

Sosyal medyada tepkiler ardı ardına devam ederken bir başka kullanıcı da Eray Ç. isimli şahsın bir başka kadına daha saldırıda bulunduğunu öne sürdü. 'Kemal' isimli kullanıcı Eray Ç'nin daha önce yine Nişantaşı'nda ağabeyinin başörtülü nişanlısına saldırdığını iddia etti.

Kullanıcının tweeti'nde şu ifadeler yer aldı:
"Bu kişi abimin nişanlısına İstanbul'un göbeğinde, Nişantaşı'nda, "Bu mahalleden defol" diyerek sert bir cisimle arkadan saldırıp defalarca vurdu. Gözü dönmüş neo-nazilerden pek farkı yok. Büyük ihtimalle cezasız kalacak."


#Başörtüsü
#saldırı
#faşist
#Nişantası
#Neşe Nur Akkaya
#Eray Ç.
#Eray Çakın
#darp
#kadına şiddet
3 yıl önce