|

Sosyal medyadan marka çıkarttı

Tasarladığı şalları Şüşütown markasıyla Facebook ve blog üzerinden pazarlayan 20 yaşındaki Şüheda Aydın, Global Üniversiteli Girişimci ödülü kazandı. Aydın, modayı tesettüre uyarlama noktasında çok titiz davrandığını söyledi.

Aysel Yaşa
00:00 - 10/11/2012 Cumartesi
Güncelleme: 00:04 - 10/11/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Sosyal medyadan marka çıkarttı
Sosyal medyadan marka çıkarttı

İnternette vakit kaybetmek yerine sosyal medyayı kullanarak kendi işlerini 'sanal' ortamda kuran gençler dur durak bilmiyor. Onlardan biri de Şüheda Aydın. Şüşütown markası altında kendi tasarlayıp hazırladığı şalları satan Aydın, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Akbank'ın katkılarıyla bu yıl ikinci kez Türkiye'de hayata geçirilen Global Üniversiteli Girişimci Yarışması'nda Sosyal Etki kategorisinde ödül kazandı.

GİRİŞİMCİLERE DESTEK

1998 yılında kurulan Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) tarafından, gelecek kuşak girişimcileri desteklemek amacıyla düzenlenen Global Üniversiteli Girişimci Yarışması, her yıl farklı girişim ve fikirleri ile dünyanın dört bir yanından gelen üniversite öğrencilerini ağırlıyor. Yarışmaya katılan ve henüz yirmi iki yaşında olan Şüheda, Uluslararası Finans bölümü son sınıf öğrencisi. Aynı zamanda başarılı bir girişimci. Kendi oluşturduğu markasıyla tesettür giyimi noktasında başarılı atılımlar yapıyor.

KENDİ FİRMASINI KURDU

2010 yılında ipek şallardan sıkılıp, kendisi için yazlık desenli şallar tasarlarken Şüşütown'un da ilk adımlarını atan Aydın, daha sonra markalaşma arayışına girip kendi firmasını kurmuş. Ailesiyle birlikte toptan fason üretim yapan şirketinde çalışan genç girişimci, katılım şartı olarak şirket sahibi olma koşulunu sunan Global Üniversiteli Girişimciler yarışmasına da bu sayede katılmış.

Annem sayesinde katıldım

Yarışmaya annesinin yönlendirmesiyle başvurduğunu söyleyen Aydın 'Son gün katıldım. Sunum günü sınavım vardı ve son anda yetiştim. Şirketimin farklılıklarını anlattım. Modanın etki gücü geniş olduğu için de sosyal etki alanında ödüle layık görüldüm' dedi. Modayı tesettüre uyarlarken titiz davranan Aydın'ın facebook ve blog adresinden sunduğu tesettür giyim ürünleri birçok kesim tarafından beğeniliyor.

Yarışmanın birincisi New York'ta yarışacak

44 ülkede üniversiteler arasında girişimciliği teşvik etmek amacıyla düzenlenen ve Türkiye ayağı bu yıl ikinci kez hayata geçirilen Global Üniversiteli Girişimciler yarışmasında birinci seçilen Batuhan Yılmaz, 15 - 16 Kasım tarihlerinde New York'ta gerçekleşecek büyük finalde Türkiye'yi temsil etme ve projesini uluslararası platforma taşıma hakkı kazandı. 44 ülkenin temsilcilerinin yarışacağı büyük finalde birinci seçilen genç girişimci, 150 bin dolarlık büyük ödülü kazanarak parlak fikirlerini hayata geçirme sansı yakalayacak ve bunun yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden birçok genç ve profesyonel girişimciyle tanışarak vizyonunu genişletecek. Yarışmada Geleceği Gören Girişimci kategorisinde Buğra Pekuslu ödüle layık görüldü.


11 yıl önce