|

Yarı Türk yarı Fransız fotoğraflar

Çağdaş sanat oluşumlarının sergilerine ev sahipliği yapan Gama Art Gallery, fotoğraf ve video sanatçısı olan Mathilde Melek An’ın Havuzda Bir Damla isimli sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Fransız ve Türk kültürüyle büyüyen An’ın fotoğrafları iki kültürün de izlerini taşıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 4/10/2015 Pazar
Güncelleme: 19:20 - 3/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak
AYŞE ÖZLEYEN


Su ile ilgili hareketleri gözlemlemek istiyorsanız Beyoğlu'nda bulunan Gama Art Gallery'de fotoğraf sanatçısı ve video sanatçısı Mathilde Melek An'ın “Havuzda Bir Damla” adlı sergisini gezmeniz gerekiyor. 15 Ekim'e kadar sürecek olan bu sergide farklı bir bakış açısı kazanıp kendi içinizde bir hikaye oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda geçmiş ve gelecek arasında da yolculuk yapabilmeniz mümkün. An, eski fotoğraf ve videolardan yola çıkarak hareketi ya da hareketsizliği ele alıp dünyayı bir pencere, imgelerin de bu pencereye düşen damlalar olarak gördüğünü söylüyor.



NEGATİFTEN POZİTİFE


Fotoğrafa olan merakı küçük yaşlarda başlayan An, merakı gittiği tatillerde, bayramlarda fotoğraf ve belgesel çekerek ilgisi zaman içerisinde artıyor. Aynı zamanda arşivden de eski zamanlara ait fotoğrafları topluyor. Üniversite döneminde fotoğraf üzerine eğitim almaya başlıyor ve eğitimi sırasında babasının fotoğraf albümünden negatif fotoğrafların eline geçiyor. İlk olarak fotoğraf deneyimine negatif olan bu fotoğrafları pozitif hale çevirmeyle başlıyor. Bu şekilde aldığı eğitim ile arşiv arasında da bağlantı kuruyor. Türk ve Fransız kültürünün karışımıyla büyüyen An, bu kültürü eserlerine de yansıtıyor ve eserlerinde çoğunlukla kadın kimliğini, figürünü kullanıyor.


#Çağdaş sanat
#Gama Art Gallery
#Melek An
9 yıl önce