|

Son dakika gazete manşetleri - Gazete oku

Son dakika gazete manşetlerini haberimizden öğrenebilir ve okuyabilirsiniz. Gündemde gelişen olayların ardından okuyucularına en doğru bilgilerini ulaştırmak isteyen gazetelerin manşetlerini tek bir adreste derledik. İşte günün gazete manşetleri.

Yeni Şafak
09:32 - 15/07/2016 Cuma
Güncelleme: 06:42 - 15/07/2016 Cuma
Diğer

Gazete okumak ve gazete manşetlerine ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz. Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden tüm gazeteleri okuyabilir ve gazete manşetlerini inceleyebilirsiniz.





MİLLİYET



-- Başbakan Yıldırım başkanlık sistemini değerlendirirken, "Başbakanın olması şart değil. Meseleyi kişilere indirgemek yanlış. Tayyip Erdoğan da Binali Yıldırım da gelip geçici" dedi.



-- Suriyelilere "istisnai vatandaşlık" formülü uygulanacak. Vatandaş adayı Suriyelilerin öncelikle milli güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek hali olmaması gerekiyor.



-- AKP iktidarı kamuoyunda büyük tartışma yaratan "varlık barışı" düzenlemesini geri çekti. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, düzenlemenin önümüzdeki Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yeniden görüşüleceğini açıkladı.



-- Sektöre ilişkin "stratejik eylem planı" hazırlayan İTO gayrimenkul sektörüne özel "ihtisas bankası" kurulması önerisi getirdi.



-- İngiltere'de yeni kurulan hükümette Maliye Bakanlığı görevine getirilen Philip Hammond, ülkenin AB'den ayrılma kararının bir sonucu olarak Ortak Pazar'dan da çıkacağını söyledi.



HÜRRİYET



-- Fransa'nın Nice kentinde havai fişek gösterileri sırasında büyük kamyonla saldıran kişi yüzlerce kişiyi ezdi: En az 73 ölü.



-- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, SPK tarafından "gayrimenkul sertifikası" tebliğinin yayımlanmak üzere olduğunu açıkladı. Sertifika ile "metrekare" bazında satın alma mümkün olacak. Yatırımcı isterse sertifikasını paraya da çevirebilecek.



-- Hükümetin az gelişmiş illerde "alım garantili" fabrikaların çalıştırılmasına yönelik 300 sayfalık "aş-iş paketi" Pazartesi günü açıklanacak.



-- Cari açık petrol fiyatlarındaki düşük seyrin olumlu etkisinin devam etmesiyle Mayıs'ta beklentilerin hafif altında 2.8 milyar dolar, Ocak-Mayıs döneminde 13.7 milyar dolar oldu.



-- İngiltere Merkez Bankası, beklentilerin aksine politika faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 0.5 oranında bıraktı. Uzmanlar, parasal genişlemeye başlamasını bekledikleri İngiltere Merkez Bankası'nın bu adımının Ağustos'a kaldığını belirtti.



SABAH



-- Küresel büyüme zayıf seyrederken pozitif ayrışmaya devam eden Türkiye'nin ikinci çeyrekte de yüzde 4 civarında büyümesi bekleniyor.



-- Hazine yasalara uymayarak (zorunlu trafik sigortasında) fahiş fiyatta ısrar eden sigorta şirketlerini takibe aldı. Gerekirse tarifeyi bakanlık belirleyecek.



-- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bugün gerçekleşecek Bank Asya'nın satış ihalesiyle ilgili herhangi bir uzatmanın olmayacağını bildirdi.



-- Roketsan, Airbus'a füze sistemleri geliştirecek. Firma ayrıca Lockheed Martin ile SOM için ortak imalat yapacak.



-- PKK'nın silah tedarikçisi Zahari Kalaşov, Moskova'da yapılan operasyonla yakalandı. Tiflis doğumlu Kürt mafya lideri İspanya'da yargılanmış, soruşturmada PKK'ya silah sattığı ortaya çıkmıştı.



HABERTÜRK



-- Başsavcılık FETÖ ana soruşturmasını tamamladı. İddianameden: "Danıştay ve Hablemitoğlu cinayetleri Fetullahçı Terör Örgütü işi; TSK ise örgütün kadrolaştığı öncelikli hedefi"



-- Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, küçük şirketlerin borsaya gelmesiyle borsanın "prestij katma" özelliğini kaybettiğini belirterek, "Küçük şirketler Borsa İstanbul'da değil ama başka bir platform ismiyle de hayatlarına devam edebilir" dedi.



-- İstanbul Boğazı'nda Moldova bandıralı kargo gemisine yapılan operasyonda piyasa değeri 28.5 milyon lira olan 3.3 milyon paket kaçak sigara ele geçirildi.



-- Aracılı muayene sona eriyor. Araç muayeneleri için yeni genelgeye göre bir kişi ayda sadece bir kez başkasına ait aracı muayene ettirebilecek.



-- İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, Leviathan doğalgazının 2010 yılında keşfedilmesinin ardından projenin bugüne kadar geciktirilmesinin 26 milyar dolar kayba yol açtığını açıkladı.



Son dakika gazete manşetlerini haberimizden öğrenebilir ve okuyabilirsiniz. Gündemde gelişen olayların ardından okuyucularına en doğru bilgilerini ulaştırmak isteyen gazetelerin manşetlerini tek bir adreste derledik. İşte günün gazete manşetleri.



#Gazete manşetleri
#Gazete oku
#Son dakika
8 yıl önce