|

Süper Lig puan durumu! Süper Lig’de 29. hafta canlı puan durumu

Süper Lig puan durumu haberimizde. Süper Lig’de zirve yarışı son haftalara girilirken daha da kızıştı. Maç fazlasıyla lider olan Beşiktaş haftayı kayıpsız kapatırken, Başakşehir ise deplasmanda bugün Galatasaray’a karşı çıkacak. Sizler de canlı puan durumu ile maçları yakından takip edebilir ve zirve yarışını ilk siz öğrenebilirsiniz.

Yeni Şafak
13:23 - 15/04/2018 Pazar
Güncelleme: 13:48 - 15/04/2018 Pazar
Diğer
Süper Lig puan durumu ve çok daha fazlası Yeni Şafak'ta.
Süper Lig puan durumu ve çok daha fazlası Yeni Şafak'ta.

Süper Lig puan durumunda işler iyice kızıştı. Son haftalara girilirken kimin şampiyon olacağı ise büyük bir merak konusu oldu. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe, Başakşehir ve Beşiktaş puan kazanırken Galatasaray deplasmanda oynadığı Gençlerbirliği’ne 2-1 mağlup oldu. Bu sonucun ardından ise liderlik koltuğunu Başakşehir’e devretti. Bu hafta ise Galatasaray kendi evinde Başakşehir’i ağırlayacak. İşte Süper Lig puan durumu.

Süper Lig’de görünüm

Süper Lig’de maç fazlasıyla lider konumda olan Beşiktaş bu akşam oynanacak olan Galatasaray Başakşehir maçından çıkacak sonucu bekleyecek. Eğer Başakşehir Galatasaray ile berabere kalırsa dahi liderlik koltuğunu Beşiktaş’tan alacak. Aynı zamanda Galatasaray da maçı kazanması halinde liderlik koltuğuna geri dönecek. Bu sonuçların ardından Beşiktaş’a yarayacak olan tek sonuç zirveye daha da yaklaşmak oldu.



Maç sonuçları nasıl öğrenilir?

Maç sonuçlarını yine aynı şekilde Yeni Şafak ile takip edebilirsiniz.


İki takım arasındaki istatistikler

İki takım Süper Lig'deki 20. randevularına hazırlanıyor. Galatasaray bu maçların dokuzunu kazanırken, Başakşehir altı galibiyet elde etti (4B).

Galatasaray iç sahada Başakşehir ile oynadığı son üç maçtan galip ayrılamadı (2B 1M). Sarı kırmızılılar bundan önceki altı maçta rakibine yenilmemişti (4G 2B).

Galatasaray ligde Başakşehir, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı son 15 maçta galip gelemedi (6B 9M) ve son sekiz maçın yedisinde gol atamadı.

Galatasaray ligde evinde oynadığı son 16 maçında da yenilgi yüzü görmedi (15G 1B). Bu, Süper Lig'de Beşiktaş'ın ardından devam eden en uzun ikinci iç saha yenilmezlik serisi.

Başakşehir ligde Galatasaray ile oynadığı son üç maçı kazanarak bu fikstürdeki en uzun galibiyet serisini yakaladı. Başakşehir bu maçı da kazanırsa bu eşleşmede bir takımın elde ettiği en uzun galibiyet serisine imza atacak.

Başakşehir, Galatasaray ile ligde oynadığı son iki maçta rakibine toplam dokuz gol attı. Başakşehir'in ligde 2014/15 sezonu başından bu yana en fazla gol attığı rakibi Galatasaray (20).

Galatasaray'ın da Süper Lig'de 2014/15 sezonu başından bu yana en fazla gol yediği rakibi Başakşehir (20).

Başakşehir ligde deplasmanda oynadığı son altı maçının sadece birini kaybetti (4G 1B).

Abdullah Avcı, teknik direktör olarak Fatih Terim ile karşılaştığı iki lig maçında da yenilmedi (1G 1B).

Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde bu sezon ligde oynadığı tüm iç saha maçlarını kazandı (6G). Sarı kırmızılılar Terim yönetiminde en son 2002/03 sezonunda arka arkaya yedi iç saha maçından galibiyetle ayrılmıştı.

Galatasaray bu sezon Süper Lig'in en fazla gol atan takımı (63). Sarı kırmızılılar en son 2005/06 sezonunda ilk 28 haftada bu sezondakinden daha fazla gol atmayı başarmıştı (66).

Başakşehir ise bu sezon Beşiktaş'ın ardından (24) ligde en az gol yiyen ikinci takım (27).

Başakşehir, Süper Lig tarihinde ilk 28 hafta itibarıyla en fazla puan topladığı sezonu yaşıyor (59).

Galatasaray bu sezon ligde gole çevirme oranı en yüksek takım (,4). Başakşehir ise bu alanda Fenerbahçe'nin ardından (,2), ligin en iyi üçüncü takımı (,9).

Bu sezon ligde Beşiktaş'ın ardından (%60,6) topa en fazla sahip olan ikinci (Başakşehir - %59,1) ve üçüncü takım (Galatasaray - %58.7) bu maçta karşı karşıya gelecek.

Galatasaray bu sezon ligde rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan (748 - maç başına 26,7) ve ceza sahası içinden en fazla gol atan (57) takım.

Bu sezon ligde hiçbir takım Başakşehir'den daha fazla gole sebep olan hata yapmadı (8, Fenerbahçe ve Karabükspor ile birlikte).

Başakşehir bu sezon ligin en az faul yapan takımı (355 ? maç başına 12,7).

Galatasaray bu sezon ligde en fazla maçta kalesini gole kapatan üç takımdan biri (10, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile birlikte). Başakşehir ise bu üç takımın ardından dokuz gole kapama ile ligin en iyi dördüncü takımı.

Bu sezon ligde kalesine en az isabetli şut gelen ikinci (Galatasaray - 90) ve üçüncü takım (Başakşehir - 102) bu maçta karşılaşacak.

Başakşehir bu sezon ligde en fazla kafa golü atan üçüncü takım (12). Galatasaray ise kalesinde en fazla kafa golü gören ikinci ekip (10).

Galatasaray bu sezon ligde maçların ilk yarılarında en fazla gol atan takım (30). Sarı kırmızılıların ligde attığı son 11 golün yedisi maçların ilk yarılarında geldi.

Galatasaray bu sezon ligde Karabükspor'un ardından (21) duran toplardan en fazla gol yiyen ikinci takım (17). Sarı kırmızılıların ligde kalesinde gördüğü son 10 golün sekizi duran toplardan geldi. Başakşehir ise ligde Fenerbahçe ve Göztepe'nin ardından (19'ar) duran toplardan en fazla gol bulan üçüncü takım (17, Beşiktaş ve Kasımpaşa ile birlikte).

Galatasaray'ın ligde kalesinde gördüğü son iki gol de maçların 90. dakikalarından sonra geldi.

Başakşehir'in Galatasaray'a son iki maçta attığı dokuz golün altısı Emmanuel Adebayor'dan geldi. Adebayor'un Süper Lig'de attığı gollerin üçte biri Galatasaray'a karşıydı (6/18).

Edin Visca bu sezon Süper Lig'de en fazla asist yapan oyuncu (14).

Bu sezon Süper Lig'de takım arkadaşlarına en fazla şut pası veren isim Younes Belhanda (69).

Bafetimbi Gomis bu sezon ligin en golcü oyuncusu (26). Gomis aynı zamanda ligin en fazla isabetli şut çeken (48) ve rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan oyuncusu (178).

#Galatasaray
#Puan durumu
#Süper Lig
6 yıl önce