|

2.72 milyon dolarlık Mercedes-AMG Project ONE

Mercedes-Benz'in AMG ile ortaya çıkarttığı ve F1 teknolojisini kullandığı yeni hiper aracı Frankfurtta görücüye çıktı. Otomobil 2.72 milyon dolar gibi uçuk fiyatı ve kullandığı teknolojiler ile tüm gözleri üzerine çekti.

Yeni Şafak
10:10 - 12/09/2017 Salı
Güncelleme: 11:09 - 12/09/2017 Salı
Yeni Şafak
Mercedes-AMG Project ONE
Mercedes-AMG Project ONE

Mercedes-Benz yeni hiper otomobili Mercedes-AMG Project ONE'ı Frankfurt otomobil fuarında tanıttı. Firmanın birkaç haftadır bahsettiği hiper otomobil ezber bozacak cinsten özelliklere sahip.

Project ONE özellikle tasarımıyla bir konsept otomobile benziyor ancak bu hiper araç üretilecek ve satışa sunulacak. Ancak bu muhteşem otomobil 2.72 milyon dolar ile dudak uçuklatacak bir fiyata sahip.

Aracın gücünü aldığı motor Lewis Hamilton'un 2017 F1 şampiyonu olduğu 1.6 lt V6 hybrid motor teknolojisi ile inşa edilmiş. 1000 beygirden daha güçlü ve 350km/s'den yüksek bir hıza sahip. Otomobilin omurgasını oluşturan aerodinamik bir 'köpekbalığı yüzgeci var. Mevcut F1 araçlarında bulunan ve gelecek sezon için yasaklanan bu yüzgeç merak uyandırıyor.


Aracın iç dizaynında F1 aracından izler var, bariz olarak odaklanma ise yarış koltuğu ve tekerleri üzerine kurulmuş. Ön konsolda iki büyük dijital ekran, klima ve akıllı telefon koyulabilecek bir bölme dikkat çekiyor.

Mercedes'in yeni hiper otomobili Project ONE yan profilden bakıldığında Le Mans prototip araçlarına benziyor hatta beli açılardan bakıldığında McLaren'in süper otomobili 675lt'yi de andırıyor.

Bu hiper otomobilin fiyatı ne kadar uçuk olsa da satılacağı şimdiden garanti. Mercedes firması bu aracın daha özel kalabilmesi için yalnızca 275 adet üretileceğini açıkladı.






#Mercedes
#Formula 1
#Project ONE
7 yıl önce