|
Bir Engin Baytar Vardı!

Bir varmış, bir yokmuş,

Galatasaray’ın futbol takımına transfer haberleri Keita ile birlikte gündeme gelmişti Engin Baytar’ın. Düşünsenize “Kazım, Keita ve Engin... Bu üç bela ile çıksa çıksa Fatih Terim başa çıkar.” söylentileri ayyuka çıkmıştı.

O sezon Galatasaray’da on bir haftalık macerası iyiye doğru giderken ve herkes Engin Baytar’ın mükemmele yakın oyunundan bahsederken uyuyan dev uyandı ve biz kafamızı kaldırdığımızda O çoktan kafasını Sivas kalecisine atmıştı bile.

Galatasaray takımına geldiğinde kamuoyu; “Fatih Terim onun son şansı.” demişti. Engin Baytar’ın bu şansı iyi kullanması gerekiyordu. Engin Baytar bir anlamda Fatih Terim’e benziyordu aslında. Herkesin bu işi çözse çözse Fatih Hoca çözer demesinin sebebi de buydu zaten. Fatih Terim de Galatasaray’daki futbolculuk yıllarında sinirlendiğinde gözü hiç kimseyi görmezdi ve bol bol kırmız kart görürdü. Belki de Fatih Hoca bu yüzden Engin’i çok seviyor ve ona forma şansı vermeye devam ediyordu.

Engin Baytar Türkiye futbol liglerinin en hırçın ve en kontrol edilemez futbolcularından biriydi. O sezon sadece futbol oynaması, saha içiyle ve topla daha çok ilgilenmesi, ufak tefek hareketlerin gözlerden kaçması, ya da sadece bir defa Beşiktaş taraftarına yakalanmış olması, onun için şaşırtıcı bir grafikti. Tabi ki çok sürmedi.

Bakın, Engin Baytar Türkiye Süper Ligi’nde neler yapmıştı:

Eskişehirspor-Beşiktaş maçında takım arkadaşı Youla ile tartıştı ve kadro dışı bırakılmıştı.

Mağlup oldukları bir karşılaşmada taraftarlara üçlü çektirdi. Şenol Güneş; "Cenaze evinde düğün olmaz. Hayatımız Engin’i uyarmakla geçiyor." demişti.

Trabzon-Sivas maçında Burak Yılmaz’la tartıştı. Hocasına oyundan çıkmak istediğini işaret etmişti.

Trabzon-Eskişehir karşılaşmasında oyundan alınınca Şenol Güneş’e el kol hareketleri yapmıştı.

Trabzon antrenmanında Ünal Karaman’ın istediklerini yerine getirmedi, izin almadan soyunma odasına gitmişti.

Galatasaray-Beşiktaş maçının ardından İnönü Stadı'nda taraftara edep yerini göstermişti.

Süper Lig’de 5 yıl içerisinde 4 kez kadro dışı kalmıştı.

Gençlerbirliği takımında disiplinsiz davranıp alkol aldığı için kadro dışı bırakılmıştı.

“Antrenmanlarda neden koşayım, maçlarda koşuyorum ya!” diyerek yöneticilerin tepkisini toplamıştı.

Bu örnekler saymakla bitmiyor. Engin Baytar gerçekten çok yetenekli bir futbolcuydu. Galatasaray’da yüreğiyle oynuyordu. Sakatlanınca Fatih Terim’den özür diliyordu. Taraftarla iyi bir diyalogu vardı.

Ama dedim ya işte; hiçbir hikaye olmuyor ki, alınmayan dersler insanın başına çorap örmesin… Engin de bu hikayelerden biri oluverdi işte:

Bir varmış, bir yokmuş…

#Engin Baytar
#Galatasaray
#Trabzonspor
6 yıl önce
Bir Engin Baytar Vardı!
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı