|

Küresel şirketler işgalci İsrail’e yardım sırasına girerken Türkiye'de Filistin’i destekleyen yalnızca bir marka var

Terör devleti İsrail’in işgal ettiği topraklarda yaşayan Filistinlilere karşı 7 Ekim’den bu yana uyguladığı soykırımda şimdiye kadar 4 bin masum insan hayatını kaybetti. Sivillere yönelik saldırıların şiddetini her geçen gün artıran İsrail’e global markalar peş peşe desteğini ilan etti. İşgalciler tarafından adeta ‘toplama/imha kampına’ dönüştürülen Gazze’de hastaneler, okullar ve ibadethaneler yerle bir edilirken Filistin’i destekleyen global tek bir marka çıkmadı. Türkiye'nin ise her sektörde ileri gelen şirketleri sessizliğe gömülürken, yalnızca bir marka destek ve yardım açıklamasında bulundu.

Şefika Nur Çiftçi
17:01 - 20/10/2023 Cuma
Güncelleme: 17:36 - 23/11/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Küresel şirketler peş peşe İsrail'e yardım açıklaması yaparken Türkiye'den Filistin'e destek veren tek bir marka var
Küresel şirketler peş peşe İsrail'e yardım açıklaması yaparken Türkiye'den Filistin'e destek veren tek bir marka var

On yıllardır Filistin halkını yerinden eden İsrail, 7 Ekim’den bu güne 4 bine yakın sivilin hayatını kaybettiği saldırılarına durmaksızın devam ediyor. Masum insanların sığındığı; hastaneleri, ibadethaneleri, okulları ve evleri bombalayan işgalciler, savaş suçu işleyerek başta çocuklar olmak üzere Filistinlileri acımasızca katlediyor.




İsrail'in saldırısından kurtulan Gazzeli bir bebek

Sözde herkes üzülüyor icraata gelince ses yok

Tüm bu olaylar dünya gündemine otururken, ünlü markaların kimi cephedeki siyonist İsrail askerlerine yemek menüsü gönderiyor, kimi ise ihtiyaç paketleri hazırlayıp kullanımlarına sunuyor. Her sektörün ileri gelen şirketleri terör devleti İsrail’e bir bir destek açıklaması yaparken, Filistin’e desteğini ilan eden tek bir marka bile yok.


Dünyaya kafa tutan Türk şirketler neredesiniz?

Özellikle Türkiye’deki giyim, turizm, teknoloji, inşaat ve yiyecek sektörlerinin ileri gelen şirketlerinin söz konusu insanlık dramına karşı etkili bir ses çıkarmamaları ve destekte bulunmamaları dikkat çekti.



İsrail Başbakanı Netenyahu geçtiğimiz günlerde işgalci askerleri ziyaret ederek masum sivilleri öldürmeleri adına motive etti

Hepsi İsrail'in yanında sıraya girdi

  • İsrail’e ilk günden itibaren desteğini açıklayan ya da yardım gönderen markalardan bazıları; HP, Starbucks, Puma, Mc Donals, Nestle, Hardee's, Nike, Lipton, Tide, Coca Cola, Burger King, Hyundai, IBM, L'Oreal, Subway.


BAYKAR’dan Gazze’ye 280 milyon lira yardım

Türkiye’den ise katledilen masum Filistinlilerin, ilaçtan, elektirikten, sudan ve temel gıdadan da mahrum edilişine karşı kayıtsız kalmayarak insani yardım göndereceklerini duyuran tek marka BAYKAR oldu. BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Gazze'de insanlık tarihinin en ağır dramlarından biri yaşanıyor” ifadelerini kullanarak, "Uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi, barışın ve adaletin acilen tesis edilmesi gerekiyor" dedi. Sessiz kalmanın bu katliama ortak olmak anlamına geldiğini belirten Bayraktar, Gazze'ye 280 milyon liralık insani yardım yapmaya hazır olduklarını açıkladı.







#Filistin
#İsrail
#Global
#Marka
#Şirket
#BAYKAR
6 ay önce