|

Türkiye'ye binlerce silah sokuldu

PYD/YPG’den ayrılan Ömer Mamaş, terör örgütü PKK’nın silah kaynağı ile ilgili Yeni Şafak’a çok önemli açıklamalar yaptı. Mamaş, ABD ve Avrupalı ülkelerin PYD’ye aktardığı binlerce silah, roket ve el bombasının 8 ay önce gizlice Türkiye’ye sokulduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/01/2016 الإثنين
Güncelleme: 02:32 - 18/01/2016 الإثنين
Yeni Şafak

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin saflarında IŞİD'e karşı 11 ay savaşan Halep'in Mumbuç kasabasından Ömer Mamaş, Yeni Şafak'a konuştu. Mamaş, otomatik tüfekler, roketler ve el bombaları ile birlikte binlerce silah ve merminin Türkiye'ye kaçak yollardan girdiğini, beraberinde Kandil'e de bir kısım silahların götürüldüğünü ifade etti. 2014 yılı Eylül ayında Kobani'ye saldırı başlatan IŞİD'e karşı ABD ve Avrupa ülkelerinin PYD'ye verdiği silahların 8 ay önce Türkiye'ye sevkedilmeye başlandığını söyleyen Ömer Mamaş, o dönem Suruç ve Kamışlı'da bu amaçlı sınır noktaları oluşturulduğunu açıkladı.





YPG, IŞİD'İ ARATIR

Kandil'in her konuda belirleyici olduğunu ve Kobani ve Tel Abyat bölgesindeki PYD'li komutanların her adımda Kandil'de bulunan PKK liderlerinden talimat aldıklarını anlatan Ömer Mamaş, Kobani'de Türkiye'den gelen binlerce militanın eğitim gördüğünü kaydetti. PYD'ye katılmasını anlatan Mamaş, “Köyümüz 19 ay önce IŞİD tarafından işgal edildi ve bu işgale son vermek için birçok akrabamla birlikte PYD ile birlikte IŞİD'e karşı savaştım" ifadelerini kullandı. Mamaş, Tel Abyat'ın PYD-YPG tarafından ele geçirilmesi ile birlikte herşeyin değiştiği bilgisini verdi. Ömer Mamaş, bölgede bir çok Arap ve Türkmen köylerine yönelik onlarca yağma ve zorla göç ettirme hadisesine şahitlik ettiğini YPG'nin yaptıkları ile IŞİD'i aratan icraatlara imza attığını söyledi.





TÜNEL KAZARAK NAKLETTİLER

PYD bileşenlerinden Burkan el Fırat bünyesinde savaştığını ve Türkiye'den gelen DHKP-C, MLKP ve TKPM-L örgütlerinden 4 binden fazla militana eğitim verdiklerini belirten Ömer Mamaş, “90 günlük eğitim sürecinden sonra bazı militanlar cepheye giderken bir kısmı da Türkiye'ye geçiyor" dedi. Mamaş, “Suruç sınırları içerisinde yer alan Ali Gör Dağı civarından ve Kamışlı bölgesinden yapılan sevkiyatlar, sabaha karşı saat 03.00 ile 05.00 arasında gerçekleşiyor. Sınırda kontrollerin arttığı dönemlerde PYD militanları tarafından tünel kazılarak Türkiye tarafına silah nakli yapılıyor" ifadelerini kullandı. Örgütün ayrılan tüm fertlere ölüm fermanı çıkardığını ve hiçbir farklılığa tahammül edilmediğini açıklayan Mamaş Kobani ve Tel Abyat'ta onlarca ABD, Avrupa ve Rusya'dan gelen uzmandan silah ve savaş stratejileri konusunda eğitim aldıklarını da sözlerine ekledi.


#Kobani
#silah
#pyd
#terör
٪d سنوات قبل