|

ABD’li Huntsman’dan 40 milyon dolarlık yatırım

2012 yılında ABD’li Huntsman şirketinin bir kuruluşu olarak faaliyete geçen EMA Kimyasal Sistemleri, İstanbul Tuzla’daki poliüretan tesisinin yeniden inşa edilmesi sürecini tamamladı. 40 milyon dolar yatırımla hayata geçen ve 50 kişiye istihdam oluşturacak yeni tesis, Huntsman tescilli terol️ poliol teknolojisini üretmek için yılda yüz milyonlarca pet şişeyi de geri dönüştürecek.

Mehmet Ali Parto
04:00 - 10/11/2022 Perşembe
Güncelleme: 04:18 - 10/11/2022 Perşembe
Yeni Şafak
​ABD’li Huntsman’dan 40 milyon dolarlık yatırım.
​ABD’li Huntsman’dan 40 milyon dolarlık yatırım.

Huntsman Polyurethanes Başkanı Tony Hankins, “Türkiye, Avrupa’nın ikinci en büyük MDI bazlı poliüretan pazarı. Türkiye’nin bölgesel pozisyonuna güveniyoruz.

Bu tesisimizle birlikte Türkiye, Orta Doğu’daki merkez konumunun yanında Avrupa’da da önemli bir konuma taşınacak” ifadelerini kullandı.

İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK

Tesisin ülke için önemli bir istihdam kapısı oluşturacağını belirten Huntsman Polyurethanes Türkiye ve Orta Doğu Bölge Direktörü Gülüm Selen Kabil ise şunları söyledi: “Tesisteki son teknoloji ekipman ve yapay zeka destekli sistemin, bölgemizde lider konuma ulaştıracağına inanıyorum. Huntsman’ın küresel liderliği ve kurumsal desteği ile bölgemizdeki liderliğimizi sürdüreceğiz. Ayrıca, yeni tesisimizle birlikte ülkemize istihdam kapısı oluşturacak, ihracat payımızla da Türkiye’nin gelişimine de katkı sağlayacağız.”

#Huntsman
#EMA Kimyasal Sistemleri
#Tuzla
1 yıl önce