|

50’den fazla belediye el değiştirir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, hafta sonunda yeniden başlayan ittifak müzakereleri için bir araya geldi. Hesaplamalara göre ittifak durumunda CHP’nin elinde olan 50’den fazla il, ilçe ve belde belediyesinin alınabileceği belirtiliyor.

Fazlı Şahan ve
04:00 - 26/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:25 - 26/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Sadir Durmaz ve Mehmet Özhaseki tarafından sürdürülen görüşmelere daha önce iki partinin genel başkan yardımcıları Edip Semih Yalçın ve Numan Kurtulmuş da katılmıştı.
Sadir Durmaz ve Mehmet Özhaseki tarafından sürdürülen görüşmelere daha önce iki partinin genel başkan yardımcıları Edip Semih Yalçın ve Numan Kurtulmuş da katılmıştı.

AK Parti-MHP arasında yeniden başlayan müzakereleri yürüten Mehmet Özhaseki ile Sadir Durmaz hafta sonu buluştu. İttifakın temel hatlarının çizildiği görüşmede muhalefetin elindeki belediyeler için işbirliğinde mutabakata varıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin hafta içi gerçekleştirdiği görüşme sonrasında yeniden start alan ittifak görüşmelerinde ilk randevu gerçekleşti. AK Parti’den Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, MHP’den ise Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ittifak görüşmelerini yürütmek için görevlendirilmişti. İki genel başkan yardımcısı hafta sonunda ilk görüşmelerini gerçekleştirdi.

TEMEL HAT ÇİZİLDİ

Görüşme kapsamında, Cumhur İttifakının yerel yönetimlerde nasıl gerçekleşeceğinin temel hatları çizildi. Muhalefetin elinde bulundurduğu belediyelerde işbirliğine gidilmesi konusunda mutabakata varıldığı belirtilen görüşmede, AK Parti’nin 2014 mahalli seçimlerinde kıl payı kaçırdığı illerin de masaya yatırıldığı kaydedildi.

MUHALEFETİN BELEDİYELERİ

Görüşmede muhalefetin ellerinde bulunan illerin de masaya yatırıldığı belirtildi. Her iki partide yapılan hesaplar neticesinde olası ittifak halinde CHP’nin elinde olan 50’in üzerinde il, ilçe ve belde belediyesinin alınabileceği konuşuluyor.

AK PARTİ FEDAKARLIĞA HAZIR

MHP Lideri Bahçeli’nin açıklamış olduğu İstanbul, Ankara ve İzmir dışında hangi illerin ittifak kapsamına gireceği de görüşmede ele alındığı kaydedildi. MHP’nin üç büyükşehirde aday çıkarmama kararına AK Parti’de, bazı şehirlerde fedakarlığa gideceği belirtiliyor. AK Parti’nin fedakarlık yapacağı iller ise yapılan görüşmeler neticesinde ortaya çıkması bekleniyor.

LİDERLERİNE RAPOR SUNACAKLAR

İki genel başkan yardımcısı aralarında yaptıkları görüşmelerin neticelerini liderlere rapor halinde sunacak. İkilinin görüşmeleri belli bir olgunluğa ulaşması sonrasında ise iki lider yeniden bir araya gelecek. Liderler ittifakın yerel de nasıl uygulanacağını belirleyerek son sözü söylemiş olacak.

#Mehmet Özhaseki
#Sadir Durmaz
#​AK Parti
#MHP
5 yıl önce