|

700 sayfalık seçim raporu

AK Parti kurmayları, aday belirleme sürecine rehberlik edecek 700 sayfalık rapor hazırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan raporda, vatandaşın beklentileri, mevcut başkanların durumu, alternatif adaylar ile seçim sonuçlarının tahlilleri yer aldı. Rapora göre, vatandaş yeni yüzler, mahalli aday ve heyecan dalgası oluşturacak kişileri istiyor.

Fazlı Şahan
04:00 - 10/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:33 - 10/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac’ı kabul etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac’ı kabul etti.

AK Parti Yerel Yönetim Başkanlığı tarafından, teşkilatla yapılan görüşmeler, tebdili kıyafetle halkın arasına karışarak yapılan değerlendirmeler, STK’lar ile yapılan toplantıların sonuçları doğrultusunda 81 ilin fotoğrafı çekildi. Yapılan saha analizleri genel merkezde toplanarak 700 sayfalık bir rapor haline getirilip Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunuldu.

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, raporda vatandaşın beklentileri, mevcut başkanların durumu, alternatif adaylar ile seçim sonuçlarının tahlilleri yer aldı. Yapılan saha değerlendirmelerinde vatandaşların yeni söylem, yeni proje ve yeni yüzler görmek istediği ifade edildi. Vatandaşların başarısız buldukları isimler yerine toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarına yanıt verecek isimleri aday olarak görmek istedikleri de raporda yer aldı. Heyecan dalgası oluşturacak aday istediklerini belirten vatandaşın talepleri arasında özellikle yerel aday dikkati çekiyor.

PROJELER VE VERİLEN SÖZLER

Raporda, vatandaşların belediye başkalarında aradıkları özellikleri, vatandaşı önemsemesi, gönlü açık olması, vatandaş ile diyalog halinde olması, çalışkan ve güvenilir olmasının da yer aldığı belirtildi.

Hazırlanan raporda, AK Partili belediye başkanlarının projeleri de değerlendirildi. Vatandaşa verilen sözlerin hangi oranda yerine getirildiği, hangi projelerin tamamlanamadığı, hangi projelerin vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılandığı, hangilerine tepki gösterildiğine yönelik değerlendirmeler de yer aldı.

İSİM ÖNERİLERİ DE VAR

Mevcut belediye başkanlarına yönelik halkın değerlendirmelerinin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin değerlendirmeleri de raporda kendine yer buldu. Saha araştırmaları kapsamında esnaf, çiftçi, şoför, işçi ve işveren temsilcilerinin kent yönetimi ile ilgili değerlendirmeleri de toplandı. Saha analizleri kapsamında STK’lara ve vatandaşlara 'kimi aday görmek istiyorsunuz?' sorusu da yöneltildi. Bu soruya verilen yanıtlar da raporda yer aldı. Teşkilat ile vatandaşların başkan olarak görmek istediği isimler arasında uyum olduğu görülürken, alternatif isim önerileri de toplandı. Erdoğan’a sunulan raporda en az 2 en fazla 5 isim yazıldığı bildirildi.

KADIN VE GENÇ VURGUSU

Yapılan saha çalışmalarında vatandaşların genç isimlere ve kadın adayların belediye yönetimleri içerisinde yer alması isteği de dikkati çekti. Belediye başkanlığı için gençlerin veya kadınların aday gösterilmese dahi belediye başkanlığı veya belediye meclisinde bu isimlere yer verilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Aday belirlemede yardımcı olacak
  • AK Parti kurmayları tarafından hazırlanan ve Erdoğan’a sunulan 700 sayfalık raporun aday belirleme sürecinde rehberlik yapması planlanıyor. Ayrıntılı saha analizi sayesinde vatandaşın gönlüne girecek ve en çok desteği alacak ismin aday gösterilmesi hedefleniyor.

Dünya liderleriyle Paris’te buluşuyor


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un davetlisi olarak Birinci Dünya Savaşı'nı Sonlandıran Ateşkes Anlaşması'nın 100. yıl dönümü vesilesiyle Paris'te düzenlenecek etkinliklere katılmak üzere, 10-11 Kasım tarihlerinde Fransa’ya ziyaret gerçekleştirecek.

Paris'te düzenlenecek anma etkinliğinde ve Paris Barış Forumu'nda Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Theresa May'ın de aralarında bulunduğu 70'in üzerinde devlet ve hükümet başkanı bir araya gelecek. Liderler, anma törenin ardından Elysee Sarayı'nda Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un düzenlediği öğle yemeğinde bir araya gelecek. Törene katılan liderlerin ayrıca ilk kez yapılacak Paris Barış Forumu'na da katılması bekleniyor. 13 Kasım Salı günü sona erecek Paris Barış Forumu'nun ikinci ve üçüncü gününde çeşitli oturumlar düzenlenecek. Erdoğan'ın, ziyaret vesilesiyle başta ABD Başkanı Donald Trump olmak üzere bazı ülke liderleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi öngörülüyor.



Erdoğan, cuma namazını Kerem Aydınlar Camii'nde kıldı. Namaz çıkışında kendisine yoğun sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla selamlaşan Erdoğan, bir çocuğa oyuncak hediye etti. Erdoğan, namazın ardından çalışmalarını gerçekleştirmek için cami yakınında bulunan Vahdettin Köşkü'ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam saatlerinde de Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Mustafa Al-Sarraj’ı Vahdettin Köşkü’nde kabul etti. Basına kapalı görüşme 1 saat 20 dakika sürdü.

Geleceğe büyük ümitle bakıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ün vefatını 80. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

İstiklal Mücadelesi'ne önderlik eden, milletin eşsiz fedakarlığıyla bu destansı mücadeleyi zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal'in, üstün askeri yönetimi, kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan ve lider olarak dünya tarihinde saygın bir yer edindiğini vurgulayan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal, İstiklal Mücadelemizi Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır. Gazi'nin mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmalı, onun 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz."

Milli iradeye sahip çıkılması, demokrasinin güçlendirilmesi ve 2023 hedeflerine ulaşılması için yılmadan, yorulmadan çalışılmaya devam edileceğini vurgulayan Erdoğan, geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümitle bakıldığını belirtti. Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna fedakarca şehit ve gazi olan kahramanları rahmet ve şükranla andı.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#AK Parti
5 yıl önce