|

AK Parti 25 adayı açıklıyor

AK Parti’de bir takvim çerçevesinde yapılan çalışmalar sonucu 25 il ve ilçelerinin belediye başkan adayları belirlendi. Bu isimlerin önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor. Aday isimlerin belirlendiği illerin ağırlıklı olarak AK Parti yönetiminde bulunan yerler olduğu öğrenildi. Diğer adaylar da peyderpey açıklanacak.

Fazlı Şahan
04:00 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:25 - 17/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
AK Parti’de adayların başvuru süreci gece saat 00.00’da sona erdi.
AK Parti’de adayların başvuru süreci gece saat 00.00’da sona erdi.

Yerel seçimlere ilişkin aday adaylık başvuru sürecini dün gece 12.00'de bitiren AK Parti, ilk adaylarını haftaya kamuoyu ile paylaşacak. Ağırlıklı olarak yönetimleri AK Parti’de olan 25 şehrin il ve ilçe belediye başkan adayının açıklanması bekleniyor.

AK Parti’de çizilen seçim takvimi işlerken diğer yandan da adaylar belli olmaya başladı. 31 Mart seçimleri için 5 Kasım’da müracaat başvurularını almaya başlayan ve daha sonra bir hafta uzatan AK Parti’de dün başvurular sona erdi. Yarın da teşkilat temayül için internet ortamında sandığa gidecek. Alanda yapılan araştırmaların değerlendirilmesi ve hafta boyunca seçime odaklanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kurmaylarıyla yaptığı toplantılar neticesinde 25 il ve ilçelerinin belediye başkan adayının belirlendiğini kaydedildi.


VATANDAŞA SORULACAK

Ağırlıklı olarak mevcut belediyelerden oluşan adayların önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor. Bu isimler kamuoyuna açıklanmadan önce genel merkeze çağrılacak. Bunlar arasında Antalya, Denizli, Kırşehir, Gaziantep ve Erzincan’ın olduğu konuşuluyor.

AK Parti, teşkilatın görüşü ve raporlar arasında 2-3 isim arasında kararsızlık çıkması halinde yeni anketler yaparak vatandaşa bir kez daha adayları soracak. AK Parti’nin özellikle büyükşehirlerde ve birkaç ilçede kadın ve gençleri de listeye yazarak sürpriz yapacağı belirtiliyor.

BAZI İLLERE TEMAYÜL YOK

Önümüzdeki hafta 25 şehirde adaylarını duyuracağı bildirilen AK Parti’de bu illerin hangileri olduğu merak edilirken, yarın yapılacak teşkilat temayülünde 25 ilin merkezi temayül dışında tutulması dikkati çekti. İlçelerinde temayül yapılıp merkezler için yapılmayacak söz konusu şehirlerden 24’ü şunlar: İstanbul, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Kayseri, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa, Kocaeli, Sivas, Kastamonu, Amasya, Denizli, Ordu, Samsun, Tekirdağ, Tokat, Artvin, Bayburt, Bolu, Çankırı, Kırşehir, İzmir, Gümüşhane.

  • Sürprizlere hazır olun
  • Üç dönem kuralının işleyeceğini açıklayan Özhaseki, bazı yerlerde bu kurala takılan isimlerin devam etmesi görüşü çıkarsa MYK'da görüşüleceğini, bir elin parmakları kadar ismin devamı yönünde bir kararın çıkabileceğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadın adaylar konusunda net direktifleri olduğunu hatırlatan Özhaseki, "Önümüzdeki günlerde birçok yerde, özellikle büyükşehirlerde birkaç ilçelerinde veya büyükşehir nezdinde de kadın adayları görebileceğiz. Sürpriz isimlerimiz var. Bu isimler çıkacak ortaya. O isimler milletin sevdiği, karşılığı olan isimler. Gençleri de göreceğiz" dedi.

Ankara için yeşil ışık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, NTV'de katıldığı canlı yayında yerel seçim çalışmaları anlattı.

AK Parti'de hazırlıkların süratli bir şekilde yapıldığını ifade eden Özhaseki, "Birçok ili, ilçelerine kadar netleştirdik" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olup olmadığı yönündeki soruya Özhaseki, "Bu kadar halka mal olmuş bir insanın çıkıp da 'Ben adayım' diye dilekçe vermesini kimse beklemesin, o garip bir şey olur. Her gün Cumhurbaşkanımızla görüşen, önüne raporlar sunan bir insan olarak orada benim 'adayım' demem doğru olmaz. Ancak gelinen noktada gerek bizim içimizde Genel Merkezde gerekse dışarıda teşkilatlar bazında ismim öne çıktı. Doğru, bunu inkar edecek değilim. Ankara için düşündüğümüz isimler Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirinde. Oradan çıkan takdir benim üzerimde olursa 'Bismillah' deriz, yola koyuluruz" dedi.

#AK Parti
#Yerel Seçim
5 yıl önce