|

Beren bebeği koliyle verdiler

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doğum sırasında doktor neşteriyle dudağı ve boynu kesilen Beren bebek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Adli Tıp, Beren bebeği acılı aileye bir koli içinde teslim etti

Oktay Yıldırım
00:00 - 17/08/2012 Cuma
Güncelleme: 23:09 - 16/08/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Beren bebeği koliyle verdiler
Beren bebeği koliyle verdiler

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doğum sırasında doktorların neşterle kesmesi sonucu hayatını kaybettiği öne sürülen Beren'in Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemi tamamlandı. Acılı baba daha kucağına alamadığı bebeğinin cenazesini defnetmek koli içinde otomobiliyle beraber memleketi Sakarya'ya götürdü. İddiaya göre Yeliz-Engin Sevinç çifti kısa bir süre önce doğum için Sakarya Doğumevi'ne başvurdu. Ancak burada yer olmayınca İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'ne gitti. Yeliz Sevinç'in 10 Ağustos Cuma günü saat 16.00 sularında yatışı yapıldı. 14 Ağustos günü doktorlar annenin doğuma alınmasına karar verdi. Doğum sırasında bebeğin ters geldiğini, önce bacağı ve göbek kordonunun, normal doğum yoluyla dışarı çıktığı görüldü. Ancak müdahale sırasında, omzu yerinden çıkan bebeğin kafası hâlâ içerideydi. Üstelik annenin vajina girişine atılan neşter minicik Beren'in boynuna kadar ulaştı. Dudağından boynuna kadar aldığı neşter darbesiyle ağır yaralanan bebek, yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda iki kez kalbi durdu. Üç saat sonra, yüzünde derin yara izi taşıyan Beren bebek, hayatını kaybetti.

BAKANLIĞA ŞİKAYET ETTİ

Beren bebek, otopsi işlemleri için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Baba Engin Sevinç, otopsi işlemleri tamamlan Beren'i yeşil beze sarılı koli içinde teslim aldı. Hayatını kaybeden Beren'i otomobilinin bagajına koyan acılı baba memleketi Sakarya'ya gitti. Beren'in Sakarya Karasu İlçesi'nde defnedileceği belirtildi. Bebeğini almak için Adli Tıp Kurumu'na gelen baba Engin Sevinç, “Yoğun bakımın kapısında beklerken yaklaşık dört saat sonra bebeğimin öldüğünü söylediler. Bebeğimin yüzü kesikti ve dikişler vardı. Ben de Sağlık Bakanlığı ve Başbakanlık'a başvurarak şikayette bulundum. Olayı savcılığa da intikal ettirdim. Çıkacak sonucu bekliyorum” dedi. Konuyla ilgili olarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimliği tarafından yapılan açıklamada ise hastanenin olayda kusurunun bulunmadığı iddia edildi.



12 yıl önce