|

Bucak ve Ağar Susurluk'tan çıkıyor

DGM, Susurluk davasının 15. duruşmasında Sedat Bucak hakkındaki muhakemeyi durdurdu. Mehmet Ağar için Danıştay yazısı bekleniyor

Yeni Şafak
00:00 - 4/05/1999 Salı
Güncelleme: 11:45 - 16/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

İstanbul- Aralarında Sedat Edip Bucak ile Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin ve Haluk Kırcı'nın da bulunduğu 15 sanığın, Susurluk'taki trafik kazasından sonra ortaya atılan iddialarla ilgili yargılandığı davanın 15. duruşmasına başlandı. İstanbul 6 No.'lu DGM'de görülen duruşmaya, davanın tek tutuklu sanığı Haluk Kırcı ile tahliye edilen Özel Tim'ci polis memurları Ayhan Akça, Ziya Bandırmalıoğlu, Oğuz Yorulmaz, Ercan Ersoy ve Ayhan Çarkın ile Sarıyer'de öldürülen Ömer Lütfü Topal'ın iş ortakları Sami Hoştan ve Ali Fevzi Bir, Bucak`ın şoförü Abdülgani Kızılkaya katıldı.

TBMM'ye yazı yazılacak

Hakim üye Saygı Nalbantoğlu'nun başkanlık yaptığı mahkeme, Sedat Bucak ile ilgili muhakemenin durdurulmasına karar verdi. Bucak'la ilgili kararda milletvekili seçilen Sedat Bucak'la ilgili muhakemenin durdurulmasına ve dokunulmazlığının yeniden kaldırılması için Adalet Bakanlığı aracılığı ile TBMM Başkanlığı'na gönderilmesine karar verildi. Mahkeme aynı davadan yargılanan Elazığ Bağımsız Milletvekili Mehmet Ağar ile ilgili Danıştay'ın vereceği kararın beklenmesini kararlaştırdı.

(
<ı>İdris SARUHANı
)

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
25 yıl önce