|

Cinayette sevgili şüphesi

Prof. Tiryaki'nin katil zanlısı kızı Başak Aydıntuğ'un cinayet akşamı evde sevgilisi ile birlikte olduğu iddia edildi. Sevgilinin cep telefonu kayıtları cinayetin esrarını çözecek

Fatih İnci
00:00 - 25/06/2008 Çarşamba
Güncelleme: 01:10 - 25/06/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Cinayette sevgili şüphesi
Cinayette sevgili şüphesi

Prof. Dr. Ayşe Olcay Tiryaki'nin katil zanlısı kızı Başak Aydıntuğ'un, “ağırlaştırılmış müebbet hapisle' cezalandırılması istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Aydıntuğ, avukatları Mehmet Bülent Akçamete ve Gözde Çağlayan ile Tiryaki'nin annesi Naciye Lütfiye Kalabay'ın avukatı İsmail Aydos katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Berber, bir önceki duruşmanın ara kararı gereğince Aydıntuğ'un gördüğü psikolojik tedavilere ilişkin istenen raporların gönderildiğini bildirdi. Duruşmada kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Aydıntuğ, önceki celse tanık olarak dinlenilen erkek arkadaşı Gökhan İ. ile olaydan 2-3 hafta önce tanıştıklarını belirtti.

TELEFON KAYITLARI İNCELENECEK

Gökhan İ. ile olaydan bir gece önce beraber olduklarını ve sabah saatlerinde Gökhan İ'nin evinden ayrıldığını anlatan Aydıntuğ, ancak olay gecesi Gökhan İ'nin Beysukent'teki annesinin evinde olmadığını söyledi. Gökhan İ ile tanıştıktan sonra toplam 5-6 kere görüştüğünü belirten Aydıntuğ, Gökhan İ. ile olay günü telefon görüşmelerinin olduğunu bildirdi. Aydıntuğ, Gökhan İ. ile beraberliğinden annesinin ve babaannesinin haberdar olmadığını söyledi. Mahkeme Heyeti, Aydıntuğ ile Gökhan İ'ye ait telefonların 22, 23 ve 24 Mart 2008 tarihine ilişkin kayıtları ile görüşme sürelerinin istenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

16 yıl önce