|

Devam zirvesi

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için AK Parti ve MHP arasında tam bir ay önce ayrılan yollar yeniden birleşiyor. İki liderin bugünkü randevusundan ‘iş birliğine devam’ kararı çıkması bekleniyor.

Fazlı Şahan ve
04:00 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:06 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli
Arşiv: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından AK Parti ile MHP arasında 24 Haziran’da hayata geçirilen seçim iş birliğinin belediye başkanlığı seçimlerine taşınması benimsenmiş, ancak planlanan ittifak müzakereleri heyetler düzeyinde seyrederken 23 Ekim’de hem MHP lideri Devlet Bahçeli’den hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan iki partinin de yolunu ayrı çizeceği açıklamaları ardı ardına gelmişti.

Ancak taraflar rafa kaldırılan iş birliğinin Cumhur İttifakı ruhunu zedelememesi için ise hassasiyeti en üst noktaya taşımıştı. Partiler arası temas sürerken, dünkü kendi partilerinin grup toplantıları bitiminde soruları cevaplayan iki liderden bugün gözlerin çevrileceği buluşma öncesinde ittifakın devamına ilişkin sıcak mesajlar geldi.

Erdoğan-Bahçeli zirvesi bugün saat 16.00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde. Görüşmenin ana gündem maddesini 31 Mart'ta yapılması planlanan ittifak olacak. AK Parti ve MHP'nin İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere kritik illerde ittifak yapacağı belirtiliyor.

#AK Parti
#MHP
5 yıl önce