Dünyanın gözü Türkiye'de olacak: Dördüncü Antalya Diploması Forumu'na 140'tan fazla ülke katılacak

Lokman Özdemir
11:53, 05/04/2025, Cumartesi
Yeni Şafak
Dünyanın gözü Türkiye'de olacak: Dördüncü Antalya Diploması Forumu'na 140'tan fazla ülke katılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde diplomasiye Türkiye Yüzyılı damgası.

Gelecek hafta Antalya, diplomasinin kalbine ev sahipliği yapacak. Dördüncü Antalya Diploması Forumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesinde ve Dışişleri Bakanlığı'nın öncülüğünde 11 Nisan Cuma günü başlayacak. Ancak, bu büyük toplantıya İsrail davet edilmedi.

Ticaret savaşları, çatışmalar ve küresel krizlerle dünya, büyük bir sınavdan geçerken ve mevcut uluslararası düzenin bu zorluklara çözüm üretme kapasitesi giderek azalırken, Türkiye diyalog yolunu yeniden açmayı hedefliyor. 11-13 Nisan tarihlerinde Antalya'da gerçekleşecek Diplomasi Forumu'nda, dünyanın dört bir yanından siyasiler, diplomatlar, akademisyenler, gazeteciler ve öğrenciler bir araya gelecek.


"Ayrışan Dünyada Diplomasiyi Sahiplenmek"


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde ve Dışişleri Bakanlığı'nın inisiyatifiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Antalya Diplomasi Forumu'nun teması, "Ayrışan Dünyada Diplomasiyi Sahiplenmek" olarak belirlendi. Bu çerçevede diplomasinin gidişatı nasıl değiştirebileceği ve ayrışan bir dünyada birlikte harekete geçmek için ortak bir zemin bulunmasında nasıl yol gösterebileceği ele alınacak.


140'tan fazla ülke katılacak: İsrail yok


Dışişleri Bakanlığı kaynaklarınca İsrail’e davet gönderilmediği belirtilen foruma 140'ı aşkın ülkeden 20'ye yakın devlet/hükümet başkanı, 60 kadar dışişleri bakanı, 60'dan fazla uluslararası örgüt temsilcisi katılacak.



Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Macaristan Başbakanı Orban, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı El-Burhan, Libya Başbakanı Dibeybe, Filistin Başbakanı Mustafa, İngiltere Devlet Bakanı Doughty, Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati, İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Taha o isimlerden sadece birkaçı. 150 akademisyen, 400 öğrenci ve 1000 kadar gazeteciyle birlikte toplamda 5 bine yakın konuğun katılacağı forum, 11 Nisan Cuma günü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış konuşmalarıyla başlayacak.


Küresel meseleler ele alınacak


Farklı formatlardaki elliden fazla oturumda, Orta Doğu'dan Asya-Pasifik'e Afrika'dan Latin Amerika'ya farklı coğrafyaları ilgilendiren konular ile iklim değişikliğinden teröre, gıda güvenliğinden uzay diplomasisine pek çok küresel mesele ele alınacak.



Forum marjında çok sayıda ikili ve geniş katılımlı görüşmeler yapması planlanan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, öğrencilerle de bir araya gelecek.


Önceki yıllarda olduğu gibi kültürel etkinlikler de forumda geniş yer tutacak. Antalya Senfoni Orkestrası konser verecek. Diplomasi tüneli ile de konuklar bir kez daha tarihi yolculuğa çıkma fırsatı bulacak.




Cevdet Yılmaz: Merkez Bankası’nın döviz rezervi sağlam
Gündem
Cevdet Yılmaz: Merkez Bankası’nın döviz rezervi sağlam
ABD'de gözaltına alınan Türk öğrenci Rümeysa Öztürk Vermont'ta yargılanacak
Gündem
ABD'de gözaltına alınan Türk öğrenci Rümeysa Öztürk Vermont'ta yargılanacak
Türkiye'nin adımları İsrail'i korkutuyor: 'İslam dünyasının lideri'
Gündem
Türkiye'nin adımları İsrail'i korkutuyor: 'İslam dünyasının lideri'
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026