|

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Fırtına obüsü tepkisi

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'yerli üretim hiç silah yok' açıklamasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki geldi. Erdoğan, "O Fırtına obüsleri nerede yapılıyor? O namlular nerede yapılıyor? Lütfedersen hediye edeyim" dedi.

Yeni Şafak
14:20 - 28/01/2018 Pazar
Güncelleme: 14:44 - 28/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yerli silah tepkisi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yerli silah tepkisi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum'da partisinin 6. Olağan il kongresinde yaptığı konuşmada, ülkede savunma sanayii başta olmak üzere hiç bir üretimin yapılmadığını savunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Ürettiğimiz tek silah yok" açıklamasına sert tepki gösterdi. Erdoğan, "O Fırtına obüsleri nerede yapılıyor? O namlular nerede yapılıyor? Lütfedersen hediye edeyim" dedi.

İşte Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na verdiği o tepki;

O Fırtına obüsleri, n namlular nerede yapılıyor? Lütfedersen hediye edeyim. Olur ya belki bir gün lazım olur. Partinin içindeki milletvekilin de biliyor da sen bilemiyorsun.

Yerli üretim Fırtına obüslerinin genel özellikleri

Türk mühendislerce geliştirilen Fırtına Obüsü'nün en önemli özelliğini, farklı namlu açılarından art arda yaptığı üç atışı hedefe aynı anda ulaştırabilmesi oluşturuyor. Saatte 65 kilometre hıza sahip obüs, yüzde 60 meyile tırmanabiliyor, 3 metre yüksekliğindeki engelleri aşabiliyor, 1,5 metre yüksekliğindeki sudan geçebiliyor.

T-155 Fırtına Obüsü, dünya orduları içinde kendi sınıfında çok az silah sisteminde bulunan özelliklere sahip. Yaklaşık 8 metre uzunluğunda 52 kalibre namlusuyla 40 kilometrenin üzeri atış menzili, silah üstü atış idare bilgisayarı, küresel yer bulma, otomatik namlu yönlendirme ve otomatik mermi doldurma sistemleri, Fırtına'ya yüksek ateş gücü sağlıyor. 47 ton muharebe ağırlığına sahip Fırtına Obüsü, 1000 beygir gücündeki motoru sayesinde her türlü arazi şartlarında hareket edebiliyor.

#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Fırtına obüsü
6 yıl önce