|

Erdoğan'ın torununun adı Ahmet Akif

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünürü Gazeteci-Yazar Sadık Albayrak, Cuma günü doğan torunlarına “Ahmet Akif” isminin verildiğini söyledi.

Cihan
00:00 - 30/12/2006 Cumartesi
Güncelleme: 13:19 - 30/12/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Erdoğan'ın torununun adı Ahmet Akif
Erdoğan'ın torununun adı Ahmet Akif

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünürü Gazeteci-Yazar Sadık Albayrak, Cuma günü doğan torunlarına “Ahmet Akif” isminin verildiğini söyledi. Albayrak, torunun kulağına ezan okunduktan sonra isminin üç defa tekrarlandığını anlattı. Bebeğin ve annesinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Albayrak, kendisinin büyük mutluluk yaşadığını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak, 29 Aralık Cuma günü Gebze'de bulunan Anadolu Sağlık Merkezi'nde bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Sağlık durumu iyi olan bebek Erdoğan ve Albayrak ailelerine büyük mutluluk yaşattı. Berat Albayrak'ın babası Sadık Albayrak da yaptığı açıklamada son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

Dede Albayrak, evinden çıkarak gazete bayisine gitti ve çok sayıda gazete aldı. Torunu ile ilgili gazetelerde çıkan haberleri okuyan Albayrak, “yalan yanlış haberlerin yayınlandığını” öne sürerek tepki gösterdi. “Uydurma haberler çok fazla” diyen Albayrak, Esra'nın suda doğum yaptığı ile ilgili bilgilerin doğru olmadığını kaydetti. Bazı gazetelerde yanlış isimlerin yazıldığını, bir gazete de Esra'nın yerine Sümeyye'nin fotoğrafının basldığını belirten Albayrak, bazı gazetelerin de objektif yayınlar yaptığını dile getirdi.

Yaklaşık 2,5 ay önce ilk torunu Elif Mihrimah'ın dünyaya geldiğini anlatan Sadık Albayrak, Ahmet Akif ile ikinci toruna sahip olduğunu kaydetti. İki oğlu olduğunu, gelinlerini çok sevdiğini anlatan Albayrak, onları kızı gibi gördüğünü söyledi.

Doğumu Çatalca'dayken öğrendiğini söyleyen Albayrak, “Ben Cuma'dan sonra haberdar oldum. Sürpriz olması için hiçbirimize söylemediler. Eskilerin söylediği gibi 'dünyaya kadem nihat oldu', ondan sonra haber verdiler. Araba sürerken arayıp söylediler.Çok büyük heyecan yaşadım. Arabayı sağa yanaştırdım, sevinçten neredeyse kalbim duracaktı” şeklinde konuştu.

Bebeği doğumundan 15 saat sonra ancak görebildiğini söyleyen Albayrak, Başbakan Erdoğan'ın kendisinden önce torunu gördüğünü dile getirdi. Farklı bir isim altında hastaneye yatırılmaları ile ilgili olarak Albayrak, “Bu güzel bir fikir. Debdebeden uzak olmak istediler. Her insan gibi biz de çocuğumuzun, torunumuzun olmasından mutluluk duyarız. Bebek doğunca ağlar, ebeveynleri gülerler. Şair demişki, 'Yadında mı doğduğun zamanlar. Sen ağlarken gülerdi alem, bir ömür geçirki olsun mevtin sana hande halka matem.' Yani ölüm sana tebessüm olsun, ama seni sevenler ağlasınlar. İşte bizim beklediğimiz bu.” şeklinde konuştu.

İlk torununun isminin Elif Mihrimah olduğunu söyleyen Albayrak “Ben ona Mihrimah Sultan diyorum” dedi. İkinci torununun isminin ise Berat ve Esra tarafından kararlaştırıldığını belirten Albayrak, “Çocuklar karar verdiler. Bizim örfümüzde, adetimizde her Müslüman, 3 çocuğu doğarsa mutlaka birinin ismini peygamberimizin isimlerinden birini vermesi lazım. Bizim çocuklarımız da çok duygusal bir isim belirlediler. Birinci ismi Ahmet. Şair demiş ya 'Sen Ahmed-ü Mahmud-u Muhammedsin Efendim, Haktan bize Sultanı Müeyyedsin Efendim'. Ahmet peygamber isimlerinden biridir. İkincisi ise benim olduğu gibi sayın Başbakan'ın da imam hatipli yıllarda Kur'an-ı Kerim'den sonra baştacı kitabımız Safahat'tı. Safahat'I yazan Mehmet Akif olduğu için ikinci ismi Akif koydular. Yani ismi Ahmet Akif oldu. Kulağına ezan okundu. Bu sevinci tattık. Bizim için bir tane değil üç bayram oldu. Yeni bir yıla giriliyor.Kurban Bayramını yaşıyoruz. Cuma günü torunumuz doğdu.” dedi.

Başbakan Erdoğan ile görüştüğünü vurgulayan Albayrak, “O benden daha heyecanlı. İlk torunu. İfade edilmez yaşanır. Gözlerinden tavırlarından sevincini belli ediyordu.”şeklinde konuştu.

17 yıl önce