|

Ferit İlsever hastaneye kaldırıldı

Ergenekon terör örgütüne üye olmaktan Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan İşçi partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever de sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

İha
00:00 - 5/08/2008 Salı
Güncelleme: 16:13 - 5/08/2008 Salı
Yeni Şafak
Ferit İlsever hastaneye kaldırıldı
Ferit İlsever hastaneye kaldırıldı

Ergenekon sanıklarından Kuddisi Okkır'ın cezaevinde rahatsızlandıktan sonra hastenede kanser tedavisi görürken hayatını kaybetmesinin ardından, Ergenekon terör örgütüne üye olmaktan Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan İşçi partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever de sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Kanser başlangıcı nedeniyle hastaneye kaldırılan İlsever mahkum koğuşunda tutuluyor. Sağlık problemleri nedeniyle Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Ferit İlseverin oğlu Ceyhun İlsever, babasının halen tutuklu bulunduğunu ve bu yüzden savcıltan aldığı özel izinle babasını görebildiğini belirtti.

Ergenekon soruşturması kapsamında Tekirdağ Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olarak bulunan İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı, Ulusal TV Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, akciğer rahatsızlığı teşhisiyle Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumunun kritik olduğu öğrenilen İlsever'in 1.5 yıl önce kronik bir akciğer hastalığı geçirdiği, aynı hastalığın tutuklandıktan sonra ilerlediği öne sürüldü.

Hastane yönetimi, basın mensuplarının görüntü almasına izin vermezken, İlseveri'in oğlu Ceyhun İlsever, saat 14.00 sıralarında babasını ziyaret etmek için hastaneye geldi. Hastane girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İlsever, babasını görebilmek için savcılıktan izin aldığını belirtti.

Babasının cezaevinde olduğu gibi hastanede de ağır şartlar altında tutulduğunu öne süren İlsever, avukatları aracılığı ile babasının tahliyesini talep ettiklerini söyledi. Babasının 1.5 yıl önce kronik bir akciğer rahatsızlığı olduğunu fakat hapishane günlerinden sonra bu şikayetinin giderek arttığını ifade eden İlsever, "Cezaevinde sağlıksız koşullarda tutulan babam, hastanede de aynı manzarayla karşı karşıya. Tutukluların yatırıldığı parmaklıklı küçük bir odada kalan babamın benzi solmuş. Hastalığının ileri düzeye ulaşacağı şeklinde belirtiler var. 6 kilo vermiş" dedi.

Babasının daha önce İstanbul'da tedavi gördüğünü de ifade eden Ceyhun İlsever, bu hastanenin Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Kliniği doktorlarından Doç. Dr. Reha Baran tarafından hazırlanan dilekçeyi de hastane yönetimine iletti.

Dilekçede yer alan, 'Eğer takiplerinde akciğer lezyonları stabil ise ve akciğer muayenesi normal ise cezaevi koşullarında yaşayabilir' ibaresi dikkat çekti. Babasının tahlillerinde normal buluntular olmadığını ifade eden oğul İlsever, babasının tahliye edilmesi gerektiğini savundu.

16 yıl önce