|

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına kurşun atan zanlı yakalandı: İşin aslının 'hırsızlığı engellemek' olduğu ortaya çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti'nin İstanbul İl Başkanlığının kurşunlanmasına ilişkin yaptığı açıklamada failin yakalandığını duyurdu. Bakan Soylu, "Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim görevimiz yakalamak. Devletinize ve Polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz" ifadelerini kullanarak yaşananlardan siyaset devşiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösterdi. Emniyet kaynakları olayın, inşaat alanında hırsızlık yapanları kaçırmaya yönelik ateş açma durumu olduğunu; parti binasına bir saldırı olmadığını ve ateşi açanın da ruhsatlı silahı olan inşaat bekçisi olduğunu aktardı.

17:51 - 31/03/2023 Cuma
Güncelleme: 21:09 - 31/03/2023 Cuma
Yeni Şafak
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına kurşun isabet etti.
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına kurşun isabet etti.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı. Kurşun, il başkanlığında bulunan kafe bölümündeki bir koltuğa isabet etti. E-5 tarafından gelen kurşunla ilgili çalışmalar başladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik saldırıyı kınadığını belirterek, "Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re'sen soruşturma başlatılmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla aydınlatılacaktır" dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına saldıran zanlı yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti'nin İstanbul İl Başkanlığının kurşunlanmasına ilişkin yaptığı açıklamada failin yakalandığını duyurdu.

Bakan Soylu, saldırıdan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tutan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de tepki göstererek,
"Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim görevimiz yakalamak. Devletinize ve Polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz
" ifadelerini kullandı.

Nedeni belli oldu: İnşaat bekçisi hırsızları kaçırmak için ruhsatlı silahıyla ateş açtı

Olayın, inşaat alanında hırsızlık yapanları kaçırmaya yönelik ateş açma durumu olduğu; parti binasına bir saldırı olmadığı açıklandı.

Şüphelinin, ruhsatlı silah sahibi bir inşaat bekçisi olduğu öğrenildi.

Oluşturulan ekip, kafeteryanın cam bölmesinden girerek koltuğa saplanan kurşunun, yolun karşısından ateşlenen bir silahtan çıktığını tespit etti.

Çevredeki güvenlik kameralarını detaylı şekilde inceleyen ekipler, M.E. isimli inşaat bekçisinin, görevli olduğu noktada hırsızlık girişimini önlemek amacıyla ruhsatlı silahını ateşlediğini ve hırsızların parti binası istikametine kaçması nedeniyle isabetin tesadüfi olarak yaşandığını belirledi.

Gözaltına alınan inşaat bekçisinin Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.


Valilikten açıklama: İYİ Parti binasında görevli güvenlikler silah sesi duymamış

İstanbul Valiliğinden açıklamada,
"Şüpheli şantiye görevlisi M.E. ruhsatlı tabancasıyla İYİ Parti binasının bulunduğu yöne kaçan zanlılara 7-8 el ateş etti. İYİ Parti İl binasında görevli iki özel güvenlik personeli 'silah sesi duymadıklarını' bildirdi. Olayla ilgili başlatılan tahkikat devam etmektedir."
denildi.

Akşener'in algıları suya düştü! Saldırıdan Erdoğan'ı sorumlu tuttu: Olay yerinde oy istedi

Akşener saldırı sonrası olay yerinde yaptığı açıklamada,
"Eğer bu zulmün, pisliğin, iğrençliğin, hukuksuzluğun bitmesini istiyorsanız değerli kadınlar, 14 Mayıs'ta oylarınızı Millet İttifakı'ndan yana kullanacaksınız. Bu kadına, İYİ Parti'ye oy vereceksiniz ve Sayın Kılıçdaroğlu'na oy vereceksiniz, 13'üncü Cumhurbaşkanını seçeceksiniz, partimizi de birinci parti yapacaksınız. Bu zulmün bitmesi için bu zulme uğrayanların bu işi kazanması lazım"
diyerek oy istemişti.

#İYİ Parti
#İstanbul
#Süleyman Soylu
1 yıl önce