|

Kaza değil katliam

Yollar dün yine kan gölüne döndü. Yurt genelinde meydana gelen kazalarda 27 kişi hayatını kaybetti onlarca, insan da yaralandı. En feci kaza Osmaniye'de yaşandı. Yolcu otobüsü taş yüklü kamyona çaptı. 9 kişinin öldüğü kazada 44 kişi de yaralandı.

Aa
00:00 - 5/07/2010 Monday
Güncelleme: 22:20 - 4/07/2010 Sunday
Yeni Şafak
Kaza değil katliam
Kaza değil katliam

Osmani'yenin Düziçi İlçesi'nde, yolcu otobüsü, sollamak istediği kamyonla çarpıştı. Korkunç kazada, 9 kişi öldü, 3'ü ağır, 44 kişi de yaralandı.

TEM Otoyolu'nun Düziçi İlçesi yakınlarında dün gece saat 03.00 sıralarında, Diyarbakır'dan Ankara yönüne gitmekte olan Mehmet Hanifi Yıldız (39) yönetimindeki 21 GB 389 plakalı yolcu otobüsü, aynı yöne gitmekte olan 02 KK 597 plakalı Mehmet Dede (42) idaresindeki taş yüklü kamyonla çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle kamyon devrilirken, yolcu otobüsünün sağ tarafında da büyük hasar meydana geldi.

Kazanın ardından olay yerine, Osmaniye Sivil Savunma ve Arama Kurtarma ekipleri ile çok sayıda ambulans sevk edildi. Otobüste sıkışan yaralılar, ekiplerin yoğun çabası sonucu çıkarıldı. Yaralılar, Osmaniye ve Düziçi Devlet hastanelerine kaldırıldı. Kazada, 5 kişi olay yerinde, 4 kişi hastaneye kaldırılırken öldü.

DİNLENME BÖLÜMÜNDEN DE CESET ÇIKTI

İl Jandarma Komutanı Albay Osman Erkol ve Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ile birlikte olay yerine giderek inceleme yapan Osmaniye Vali Vekili Halit Deveci, Ankara yönüne gitmekte olan yolcu otobüsünün, sağ şeritten aynı yönde giden taş yüklü kamyona saat 03.00 sıralarında yandan çarpması sonucu kazanın meydana geldiğinin belirlendiğini söyledi. Deveci, bir kişinin cesedinin, otobüsün altında sürücülerin dinlenmesi amacıyla yapılan bölmeden çıkarıldığını söyledi. Deveci ve beraberindekiler Düziçi Devlet Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret etti.

YAKINLARI CENAZELERİ ALDI

Korkunç kazada ölenlerin Ayfer Yıldız (70), Esved Yanardağ (28), Ali İhsan Keskin (59), Mehmet Akay (53), Zoza Çelik (30), Afşin Sevinç (9), Fetlo Güçlü (20), Havişin Sevinç (7) ve Bayram Özmemiş olduğu belirlendi. Ölenlerin cenazeleri yakınları tarafından da teşhis edildi. Cenazeler, yakınları tarafından hastanelerden alınarak memleketlerine götürüldü. Bu arada, otobüs sürücüsü Mehmet Hanifi Yıldız ile kamyon sürücüsü Mehmet Dede gözaltına alındı.


UYKUDA YAKALANDILAR

Diyarbakır'dan Ankara'ya gitmek için bindikleri otobüsün yaptığı kazaya yolcular uykuda yakalandı. Yaralananlar, kaza sırasında uyuduklarını ve kazayla birlikte uyandıklarında her tarafın kan gölüne döndüğünü söylediler. Fırat Katsallı isimli yolcu, “Ben arka koltukta yatıyordum. Bir fren sesi geldi. Ön tarafa doğru uçtum. Sol taraftaki birçok yolcu ezilmişti” diyerek yaşanan can pazarını anlattı.


Hız limitini aştı iddiası

Kaza anını anlatan yaralılardan Mehmet Nuri Samihsan, 'Aniden büyük bir gürültü oldu. Herkes bir tarafa savruldu. Yolcuların çoğu uyuyordu, bu nedenle kimse bir şey anlayamadı. Daha sonra etrafımıza baktığımızda ölenleri ve yaralananları gördük' diye konuştu. Samihsan, ayrıca, otobüs sürücüsünün zaman zaman hız sınırını aştığını iddia etti.

14 years ago