Başbakan Erdoğan, ''Hedefimiz seçme ve seçilme yaşının 18 olmasıdır. Madem seçme yaşı 18''dir, seçilme yaşı niye 18 olmasın? Almanya''da oluyor, Hollanda''da oluyor. Niye Türkiye''de olmasın? Şimdi bunun çalışmalarını yaptırıyorum ve en kısa zamanda belki de bu yasama yılı olmasa dahi önümüzdeki yasama yılında grubumuz olarak seçme ve seçilme yaşını 18, bu şekilde çıkartma azmindeyiz'' dedi.
19 Mayıs Atatürk''ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Başbakanlık Yeni Bina''da gençleri kabul eden Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
''2002''de göreve geldiğimizde seçilme yaşı 30''du. Demiştik bizim ilk hedefimiz bu 30''u, 25''e indirmektir. Sözümüzde durduk. Ben şuna inanıyordum: Seçme yaşı 18 olduğuna göre, seçilme yaşı niçin 30 olsun? Çünkü zor olan seçilmek değil, seçmektir. Çünkü iyiyi kötüden ayırt etmek, asıl olan budur."






