|

Örgütten ayrıldığı yalan

Geçen yıl FETÖ'den gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakılan Kemalettin Özdemir'le ilgili şok iddia. Emniyet eski Sağlık Daire Başkan Yardımcısı Bülent Çanakçı, firari Adil Öksüz’le birlikte 15 Temmuz’u yönettiğini söylediği Özdemir'in, aslında FETÖ'den ayrılmadığını kaydetti.

Mustafa Sait Özkan
04:00 - 17/03/2019 Pazar
Güncelleme: 03:35 - 17/03/2019 Pazar
Yeni Şafak
Kemalettin Özdemir
Kemalettin Özdemir

Emniyet Genel Müdürlüğü eski Sağlık Daire Başkan Yardımcısı olan Dr. Bülent Çanakçı’nın şüpheli sıfatıyla verdiği ifadeye Yeni Şafak ulaştı. Ankara TEM Şube Müdürlüğü’nde verilen 115 sayfalık ifadede FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, örgütün emniyet imamlığını yapan Osman Hilmi Özdil, Kemalettin Özdemir ve İP Genel Başkanı Meral Akşener’le ilgili önemli iddialar yer aldı.

‘AYRILDI’ YALANI YAYILIYOR

Çanakçı’nın ifadesinde en dikkat çeken ise geçtiğimiz yıl FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakılan Kemalettin Özdemir'le ilgili söyledikleri oldu. Özdemir ve aile yakınlarının 23 yıl doktorluğunu yaptığını söyleyen Çanakçı, Özdemir’in örgütten aslında ayrılmadığını, 15 Temmuz'u yöneten isimlerden biri olduğunu söyledi: “Örgütün kara kutusudur. Çevreye ayrıldığı yalanı yayılmakta fakat Gülen’den sonra örgütü toparlama görevi verilmiştir.”


GÜVEN VERMEK İÇİN KAÇMADI

Bülent Çanakçı'nın Kemalettin Özdemir’le ilgili emniyetle paylaştığı iddiaları şöyle: Kaçmayarak çevreye güven telkin etmektedir. Örgütten ayrıldığı söylendiği zamanlarda, Adil Öksüz tarafından Gülen’den gelen içinde şifreli talimatlar olduğunu düşündüğüm bir kitap kendisine hediye edilmiştir. (..) Adil Öksüz Hava Kuvvetleri içerisinde darbeyi yönetirken, kanaatimce Kemalettin de dışarıyı organize ederek darbenin başarıya ulaşması için çaba sarf etmiştir.

ÇOK ADAMI VAR

Kemalettin bir ara 'İstihbarat birimlerinde çalışan arkadaşlar benim telefonumu dinliyor' dedi. Ben de 'Bunların abisi sensin, nasıl yapıyorlar' dedim. O da 'Boşver doktor, ben onların abilerini MİT’ten Daire Başkanı olarak emekli etmişim. Bu çocukların yaptıkları şey bana zaten zarar vermez, çok önemsemiyorum' dedi. Buradan anladım ki MİT dahil tüm istihbarat birimlerinde Kemalettin Özdemir’in yetiştirdiği daire başkanı düzeyine gelen ve emekli olan birçok insan var.

HİMMET PARALARI ONA GELİRDİ

Kozanlı Ömer olarak bilinen Osman Hilmi Özdil, emniyet imamlığını Kemalettin Özdemir’den devraldı. Özdemir bana yıllar sonra ‘Tüm paralarla birlikte arkadaşları da teslim ettik’ demişti. O tarihlerde görüşmemesi gerekirken emniyetteki örgüt üyeleri ile görüşmeye devam etmiştir. Örgüte verdiğim himmet paralarını (..) örgüt adına Kemalettin Özdemir’e verirdim. (..) Emniyetin Türkiye geneli tüm personelinden toplanan himmet Özdemir’e gelirdi.

  • Yahudi projesi
  • Bülent Çanakçı, örgütten ayrıldığı gibi gözüktüğü zamanlarda Kemalettin Özdemir’e “Hocam bu durum düzeltilebilir mi” diye sorduğunu, Özdemir’in de “Bu durumu düzeltecek tek kişi İshak Alaton’dur” dediğini söyledi. Özdemir’in, Gülen’in 2016’da ölen İshak Alaton’dan habersiz iş yapmadığını ve Alaton’u büyüğü olarak kabul ettiğini söylediğini kaydeden Çanakçı, “Buradan anladığım şu, Gülen Yahudilerin Türkiye ve İslam coğrafyası üzerindeki operasyonunun bir parçası” dedi.
  • Bir telefon uzakta
  • Polis Koleji’ne tabip olarak atanmasında Kemalettin Özdemir’in emniyetteki bağlantılarını kullandığını belirten Çanakçı şunları söyledi: “Bir gün Özdemir’le otururken İçişleri Bakanlığı ile ilgili bir konu olduğunu söyledim. ‘İçişleri Bakanını arayayım mı’ dedi. Ben de ‘Tanır mı sizi, muhabbetiniz var mı’ diye sordum. ‘Beni çok sever, şimdiye kadar telefonuma hiç çıkmamazlık yapmadı’ dedi. 1996 ya da 1997 yıllarıydı, İçişleri Bakanı Meral Akşener’di.”

#FETÖ
#Bülent Çanakçı
#Adil Öksüz
#Kemalettin Özdemir
5 yıl önce